Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yumaklı: Çeşme'nin su hasreti bitiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çeşme'nin su hasreti bitiyor. Bugünden itibaren 3,7 milyon metreküp arıtılmış su artık Çeşme'ye ulaşacak. Yaz-kış içme suyu ihtiyacı güvence altına alınmış olacak" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından Karareis Barajı ve Salman Barajı Ortak Deposu, İletim Hattı ve Arıtma Tesisi projesinin bugün hizmete alınacağını duyurdu. Yumaklı, "Çeşme'nin su hasreti bitiyor. DSİ olarak 1,7 milyar TL yatırımla hayata geçirdiğimiz Karareis Barajı ve Salman Barajı Ortak Deposu, İletim Hattı ve Arıtma Tesisi projesini bugün hizmete alıyoruz. Bu proje ile bugünden itibaren 3,7 milyon metreküp arıtılmış su artık Çeşme'ye ulaşacak. Yaz-kış içme suyu ihtiyacı güvence altına alınmış olacak. İzmir’e ve Çeşme'ye hayırlı olsun" dedi.

‘SUYUMUZU KORUMAK ZORUNLULUKTUR’

Yumaklı ayrıca "İzmir'de yılda 68 milyon metreküp, yani İzmir’in 100 günlük ihtiyacı kadar su, maalesef vatandaşa ulaşamadan şebekede kayboluyor. Barajların kurak dönemlerde değerlendirilmesi gerekirken, yıl boyu kullanılması ve işletme programına uyulmaması, su sorununu daha da büyütüyor. Unutmayalım, her damla geleceğimizdir. Tüm belediyelerimizi, kayıp-kaçak oranlarını en aza indirmek için gerekli yatırımları yapmaya, su kaynaklarını doğru kullanarak işletme programlarına uymaya davet ediyorum. Suyumuzu korumak artık bir tercih değil, gelecek nesillerimiz için bir zorunluluktur" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. Genel Kurul’da ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren teklifin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı
  2. Bakan Fidan: Türkiye'nin dış politikası devlet aklıyla ve stratejik öngörüyle şekillenmektedir
  3. İçişleri Bakanı Çiftçi, Gürbulak Sınır Kapısı’nda incelemede bulundu
  4. Bakan Fidan, İranlı ve Pakistanlı mevkidaşları ile telefonda görüştü
  5. Gaziantep BBB Şahin: Çocuğun, gencin veya ailenin ihtiyaçlarına göre mekânsal planlamaları yaptık
  6. Bakanlar Gürlek ve Işıkhan bir araya geldi
  7. Bakan Bolat, Somalili mevkidaşı Hassan ile bir araya geldi
  8. Ömer Çelik: Özgür Özel’in söylediklerinin bir hükmü yoktur
  9. Bakan Çiftçi, AB İçişleri ve Göç Komiseri Brunner ile görüştü
  10. Bakan Fidan, Çinli mevkidaşıyla görüştü

© Copyright 2026

DHA