Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yumaklı, Çin'e gidiyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği konusunda düzenlenecek uluslararası toplantıya katılmak ve su ürünleriyle badem ihracatına ilişkin ikili anlaşmaları imzalamak üzere Çin'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan İbrahim Yumaklı, yarın Çin'e gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, Şangay kentinde düzenlenecek Kuşak ve Yol İthalat-İhracat Gümrükler Gıda Güvenliği Konferansı'na katılacak, temas ve görüşmelerde bulunacak. Şangay'da ilk olarak Çin Gümrükler Genel İdaresi Başkanı Sun Meijun ile bir araya gelecek olan Bakan Yumaklı, Çinli mevkidaşı ile görüşme gerçekleştirecek. Görüşmede, 'Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nden Çin Halk Cumhuriyeti’ne İhraç Edilecek Yabani Su Ürünlerine İlişkin İnceleme ve Sağlık Şartları Hakkında Protokol', 'Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi Arasında Türkiye Cumhuriyeti’nden Çin Halk Cumhuriyeti'ne İhraç Edilecek Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilmiş Su Ürünleri İçin İnceleme ve Sağlık Şartları Hakkında Protokol' ile 'Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Gümrükler Genel İdaresi Arasında Türkiye'den Çin'e İhraç Edilen Bademlerin İnceleme ve Karantina Gerekliliklerine İlişkin Protokol' metinleri imzalanacak. Bakan Yumaklı ve Sun Meijun tarafından imzalanacak protokol ile Türkiye'nin kaliteli somon, çipura ve levreği Çin ile buluşacak.

Bakan Yumaklı, 'Kuşak ve Yol İthalat-İhracat Gümrükler Gıda Güvenliği Konferansı'nda da bir konuşma yapacak. Uluslararası gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik Türkiye’nin katkısını ve uyguladığı politikaları aktaracak olan Bakan Yumaklı, çalışma yemeğine katılacak. Toplantı kapsamında, katılımcı ülkeler tarafından 'Şanghay Deklarasyonu'nun imza altına alınıp yayımlanması bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. Siyasilerden 'Cumhuriyet Bayramı' mesajı
  2. Bakan Uraloğlu: Marmaray 13 yılda 1,6 milyar yolcu taşıdı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhuriyet Bayramı mesajı
  4. MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
  5. Ersoy: Farklı coğrafyalardan yükselen sesler, cumhuriyetimizin coşkusunda birleşti
  6. Vali Gül: Cumhuriyetimizin yeni yaşının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  8. Bakan Bayraktar, Kazakistan Enerji Bakanı Akkenzhenov ile görüştü
  9. Bakan Çiftçi: Son 1 yılda Gürcistan'dan 548 kişi ülkemize getirildi
  10. Bakan Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Bueno ile telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA