Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yumaklı: Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti, ama sosyal medyadaki yangın öyle kolay sönmüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınları sonrası yanan alanlara otel yapıldığı iddialarının üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti, ama sosyal medyadaki yangın öyle kolay sönmüyor. Çünkü burada rüzgar değil, yalanlar uçuşuyor; yüksek sıcaklık yok ama aşırı doz dezenformasyon var; nem düşük değil ama etkileşim yüksek. " ifadelerini kullandı.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)–

Bakan Yumaklı orman yangınları sonrası yanan alanlara otel yapıldığı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Son iki haftada Sakarya, Bilecik, Karabük, Eskişehir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında yangınlar çıktı. Orman Genel Müdürlüğü'müz hepsini tek tek söndürdü. Peki, şimdi ne yapıyoruz? Alevleri değil, yalanları söndürmeye çalışıyoruz. Çünkü yangınlar bitti, ama dezenformasyon yangını sosyal medyada hiç hız kesmeden devam ediyor. Sadece bugün Orman Genel Müdürlüğü'müz 4 ayrı basın açıklaması yaptı. Ayrıca İletişim Başkanlığı'mız ile birlikte hazırladığımız 19 soruluk ‘Orman Yangınlarıyla İlgili İddialar ve Gerçekler’ kitapçığını da paylaştık" ifadelerine yer verdi.

'YANAN ALANLARIN HER BİR KARIŞI YENİDEN YEŞERECEK'

Bakan Yumaklı yanan alanların yeniden yeşertileceğini belirttiği paylaşımda, “Orman yangınları çok şükür şimdilik bitti, ama sosyal medyadaki yangın öyle kolay sönmüyor. Çünkü burada rüzgar değil, yalanlar uçuşuyor; yüksek sıcaklık yok ama aşırı doz dezenformasyon var; nem düşük değil ama etkileşim yüksek. Üstelik bu alevleri mantık bile söndüremiyor. Orman Genel Müdürlüğü, 2 asra yakın tecrübesi ve orman kahramanlarımızın emeğiyle, ormanlarımızı da gerçekleri de korumaya devam edecek. Yanan alanların her bir karışı yeniden yeşerecek. Bu fedakar emeğe saygısızlık edenlere karşı bıkmadan, usanmadan gerçekleri anlatacak, yalanları onların en büyük düşmanı olan gerçeklerle yokluğa mahkum edeceğiz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Dünya Engelliler Birliği Başkanı Şentürk: Hayatı kolaylaştıran yegane unsurun bakış açısı olduğuna inandım
  2. Özgür Özel: Asgari ücret açlık sınırının altında açıklanmıştır
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
  4. Özgür Özel: Mevcut iktidar fikren ve zikren düşmüştür
  5. 105 yaşında AK Parti'ye üye oldu
  6. Bakan Fidan, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur ile görüştü
  7. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yapıcıoğlu ve Bekin'i kabul etti
  8. Karadağ, Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını kaldırıyor
  9. İletişim Başkanı Duran: Küresel yönetişim sorunu uluslararası sistemin tıkanmasına neden oldu
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz veri üssü konumuna gelecektir

© Copyright 2025

DHA