Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakan Yumaklı: Pestisit nedeniyle geri dönen ürünler yüzde 35 azaldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Pestisit kalıntısı sebebiyle geri dönen ürünler için söylüyorum; yaklaşık yüzde 35 oranında bir azalma var. Gün geçtikçe de bu oran azalmaya devam edecek" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı TBMM'de AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı, pestisit nedeniyle ihraç edildiği ülkelerden geri dönen tarım ürünlerine ilişkin, "Geriye dönen ürünlerin tamamının pestisitten kaynaklandığını söylemek mümkün değil. Bunların bir kısmı da aflatoksin dediğimiz, küflenmeye bağlı üründe meydana gelen değişiklikler olabiliyor. Bunlarla ilgili bütün denetim süreçlerini daha da sıkılaştırdık. Eğer herhangi bir firmanın 2'den fazla ürünü geri dönmüşse hem paketleme tesisinde ya da tarlada hem de son artık yurt dışına çıkmadan gümrükte mutlaka bir yeni analiz yapıyoruz. 2 kez analiz yaparak gönderiyoruz ki bu konuda pestisit kalıntısı sebebiyle geri dönen ürünler için söylüyorum; yaklaşık yüzde 35 oranında bir azalma var. Gün geçtikçe de bu oran azalmaya devam edecek" dedi.

Yumaklı, pestisit tespit edilen ürünlerin nasıl imha edildiğine dair soru üzerine, "Bu konuda duyuru da yaptım, nerede imha edildiğini de söyledim. Eğer bakanlığımızın sosyal medya hesaplarına bakarsanız orada nasıl imha edildiğini de görürsünüz. Bizim çağrımızı da görürsünüz" cevabını verdi.

Diğer Haberler

  1. Dervişoğlu: Türk milliyetçilerinin akıl ve vicdan birliği içerisinde hareket etmesini temin etmek zorundayız
  2. Özgür Özel: Artık seçim istiyoruz, sandık istiyoruz
  3. TBMM'de fahiş site aidatlarına yönelik teklifin görüşülmesine devam edilecek
  4. Bakan Fidan, Ummanlı mevkidaşı Al Busaidi ile görüştü
  5. AK Parti’li Büyükgümüş: CHP düşmanımız değil, rakibimiz
  6. Özkan Yalım, CHP'den ihraç edildi
  7. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ermenistan'a gidiyor
  8. Bakan Uraloğlu: Hızlı Tren Projesi'nin Mersin- Adana arasını önümüzdeki sene hizmete açacağız
  9. Bakan Uraloğlu: Zigana Tüneli'mizi 3 yılda 5,2 milyon araç kullandı
  10. MHP'den 'Milliyetçiler Günü' paylaşımı

© Copyright 2026

DHA