Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bakırhan: Yeni dönemin en güvenli limanı barıştır

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, barış için verilen mücadelenin kıymetli olduğunu belirterek, “Yeni bir dünya kuruluyor. Bunu göremeyenler kaybeder. Yeni dönemin en güvenli limanı barıştır” dedi.

ABONE OL
Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA (DHA)-

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu tarafından dün 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Cumhuriyet Caddesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılanlar polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Etkinliğe katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın çözüm adına sorumluluk aldığını belirterek, "Barış ve özgürlük için birlikte büyük bir mücadele vereceğiz. Öcalan çağrısıyla umutsuzluğu dağıttı, büyük bir sorumluluk aldı. Orta Doğu kan gölüne döndü. Tüm bunların ortasında Öcalan barış çağrısında da bulundu” dedi.

Bakırhan, barış için verilen mücadelenin kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Demokratik bir Türkiye mücadelesini başarıya ulaştırmak için bize büyük sorumluluklar düşüyor. Emek, bedel ve inançlı bir tutum olmasaydı bugün barışı konuşamazdık. Yeni bir dünya kuruluyor. Bunu göremeyenler kaybeder. Yeni dönemin en güvenli limanı barıştır. Toplar, tüfekler, tel örgüler güvenliği sağlamaz. Barış; emektir, mücadeledir. Kadın cinayetlerini önlemektir" diye konuştu.

Bakırhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşülmesinin bir zorunluluk olduğunu söyleyerek, “Öcalan’ı bu saatten sonra 12 metrekarelik bir hücrede tutamazsınız. Kendi halkıyla buluşması gerekiyor. Öcalan’ın ‘umut hakkı’ artık tanınmalı. Barış mücadeleyle kazanılır. Durarak bu süreci ilerletemeyiz. 40 yıllık mücadelemizden daha güçlü bir mücadele ortaya koymalıyız ki bu topraklara kalıcı barış gelsin” dedi.

Konuşmaların ardından Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve eski milletvekili Ayla Akat Ata ile birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçurdu.

Öte yandan etkinlik alanına demir bariyerlerden atlayarak girmeye çalışan 2 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan: Belge zorunluluğu getirilen meslek sayısı 244'e çıktı
  2. Bakan Kurum, kentsel dönüşümle yenilenen Tozkoparan'dan görüntüler paylaştı
  3. Bakan Yumaklı: İzmir Bayındır Sera OTB'de altyapı çalışmaları tamamlandı
  4. İçişleri Bakanı Çiftçi, Kızılcahamam'da polislerle bayramlaştı
  5. AK Parti’li Yalçın: Birçok ülke bugün sınırlarının ihlal edildiği durumları yaşıyor
  6. Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi
  7. Tuncer Bakırhan: Bizim İran'daki savaşa ilişkin tavrımız nettir
  8. Bakan Fidan'dan telefon görüşmeleri
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Hırvatistan ve Romanya’ya gidecek
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin ve Katar halkının başı sağ olsun

© Copyright 2026

DHA