Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bartın'da 17 yıl sonra yeniden başkan seçilen Yalçınkaya, mazbatası aldı

Bartın Belediyesi’nde 1999-2007 yılları arasında CHP’den belediye başkanlığı yapan Muhammet Rıza Yalçınkaya, 17 yıl aradan sonra yeniden başkan seçilerek, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

ABONE OL
Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)-

Bartın’da 1999-2007 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Muhammet Rıza Yalçınkaya, daha sonra 4 dönem CHP Bartın Milletvekilliği yaptı. Yalçınkaya, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde 22 bin 383 oy alarak, yüzde 51,29'la, mevcut Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'na karşı seçimi kazandı. Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Adliyesi'ne giderek, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Büşra Algın Subaşı’dan mazbatasını teslim aldı. Yalçınkaya'ya CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Cem Akyol, belediye meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Başkan Yalçınkaya, "Zor bir seçim süreci yaşadık. Zor bir maratondu. Daha fazla başarıyı yakalamak için çok çalıştık. Bundan sonraki amacımız bize güvenen, bize destek veren halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek olacaktır. Belediye hizmetleri olarak kamu ve halk yararına çalışan bir yönetim olarak adil ve eşit belediyeci anlayışını kentimize getirmek istiyoruz. Bartın halkının sevgisini ve güvenini azaltmadan, meclis üyelerim ve belediye personelimle Bartın’ın beklediği hak ettiği hizmetleri yerine getireceğiz” dedi.

Yalçınkaya, cuma günü belediye binası önünde düzenlenecek törenle görevi devralacak.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
  2. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  3. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  4. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  6. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  7. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi
  8. AK Partili Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor
  10. Bakan Göktaş: Yerinde yaşlanmayı önceleyen hizmetlerimizi sürdüreceğiz

© Copyright 2026

DHA