Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bayram tatilinde trafik kazalarında can kaybı 62'ye ulaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 7 gününde trafik kazalarında 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 388 kişinin yaralandığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin 7'nci gününde 580 trafik kazası meydana geldiğini, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 855 vatandaşın yaralandığını belirtti. Bakan Yerlikaya, tatilin ilk 7 gününde (cumartesi, pazar, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma) ise can kaybının 62 olduğunu, 7 bin 388 kişinin yaralandığını bildirdi.

PENDİK'DEKİ KAZA ANININ VİDEOSUNU PAYLAŞTI

Bakan Yerlikaya, Pendik Kurnaköy gişeler mevkisinde meydana gelen kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsünü de paylaşarak, "Videoda görüldüğü üzere, bu sabah Pendik Kurnaköy gişeler mevkisinde bir otomobilin gişelerde bekleyen TIR'ın altına girmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında da maalesef 4 kişi hayatını kaybetti" dedi.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca polis ve jandarma trafik ekiplerinin denetimleri sürdürdüğünü belirterek, "Bayram tatilinin 7'nci günü (cuma) trafik ekiplerimizce 628 bin 532 araç denetlendi. 26 bin 475 araca hız ve radar işlemi, 46 bin 094 araca ise diğer işlemler yapıldı. Denetlemelerimiz aralıksız devam ediyor. Kazaları önlemek için personelimiz gece gündüz çalışıyor. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.



Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş: Tarihimizde kadın, devletin kurucu iradesinde en başından beri vardır
  2. Bakan Gürlek: 75 cinayeti faili meçhul olmaktan çıkardık
  3. İletişim Başkanı Duran'dan TDT 13'üncü Zirvesi değerlendirmesi
  4. Bakan Gürlek: Gençlerimiz, çetelerin eline bırakılmayacak kadar değerlidir
  5. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye'ye gelecek
  6. TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
  7. Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
  8. Burhanettin Duran: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 31 Ekim 2026 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov'u kabul etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile görüştü

© Copyright 2026

DHA