Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı KHK'ya yönelik kanun teklifi, komisyonda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iptal ettiği bazı düzenlemelerden oluşan hukuki boşluğun doldurulması ve uygulamada yaşanabilecek tereddütlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan, 'Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülmeye başlandı.

ABONE OL
Aliekber METE/ANKARA, (DHA)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı. Muhalefet milletvekilleri, usul üzerine söz aldı. Ardından Muş, kanun teklifi üzerinde ilk imza sahibi olan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey'e söz verdi. Canbey, kanun teklifiyle 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen düzenlemelerin önemli bir kısmının aynı şekilde, bazılarının ise düzenleme tarihi esas alınıp, revize edilerek yeniden düzenlendiğini söyledi. Canbey, "Kanun teklifimizle amacımız hem Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği iptal kararlarının gereğini yerine getirmek hem de uygulamada doğabilecek tereddütleri bertaraf ederek sistemin işlerliğini güçlendirmektir. Bu kanun teklifi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurumsal yapısının güçlendirilmesi noktasında katkı sağlayacaktır" dedi.

Teklif üzerinde ilk imza sahibi olan Mustafa Canbey'in açıklamalarının ardından milletvekilleri kanun teklifine ilişkin görüş ve önerilerde bulundu. Komisyonda maddeler üzerine görüşmeler sürüyor.

Diğer Haberler

  1. SP Gehel Başkanı Arıkan: Türkiye kalkınma planımızda Konya’ya özel önem verdik
  2. MHP'li Yalçın: Cumhur İttifakı 'Terörsüz Türkiye'yi mutlaka sonuçlandıracaktır
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözlerimizi tutmanın bahtiyarlığıyla aziz milletimizin karşısındayız
  4. Bakan Göktaş: Tek vatandaşın sokakta kalmaması için teyakkuz halindeyiz
  5. Bakan Göktaş: Şiddet ve istismar vakalarında gecikmeyi kabul edemeyiz
  6. İstanbul Valisi Gül'den 'sokakta kalan kişileri 112'ye bildirin' çağrısı
  7. Cumhurbaşkanlığı atamaları Resmi Gazete’de
  8. BBP Genel Başkanı Destici: Suçta caydırıcılığı yok ediyorsa bu düzenlemelerin faydası değil zararı vardır
  9. CHP Genel Başkanı Özel: İmam Ali bin Ebu Talib Camii’ne yönelik bombalı saldırıyı lanetliyoruz
  10. Dışişleri Bakanlığı: Yemen Cumhuriyeti’nde son dönemde vuku bulan gelişmeler endişe vericidir

© Copyright 2025

DHA