Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı ile meclis üyesi gözaltına alındı

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir, sabah saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

ABONE OL
Zübeyde ÖZMEN/BOLU, (DHA)

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'icbar suretiyle irtikap' soruşturması kapsamında geçen ay Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklandı. 6 Nisan’da ise soruşturma kapsamında CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız tutuklandı.

Leyla Beykoz(fotoğrafta)

Soruşturma kapsamında bu sabah da Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Beykoz ve Özdemir, sağlık kontrolünün ardından İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ile Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir, jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÖZALTI GEREKÇESİ KURBAN BAĞIŞLARI

Gözaltına alınan 2 şüphelinin aynı zamanda, soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Tanju Özcan tarafından kurulan BOLSEV Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi oldukları öğrenildi. Gözaltı gerekçesinin ise BOLSEV vakfına yönelik geçen yıl Kurban Bayramı’nda toplanan kurban bağışlarıyla kurban kesilmemesinin olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan BOLSEV yöneticisi Ali Sarıyıldız’ın, "Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık" şeklinde savunma yaptığı ve bu kapsamda Özdemir ve Beykoz’un da soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi.




Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’dan 15 Temmuz Mesajı: “Unutmayacağız, Unutturmayacağız!”
  2. Bakan Ersoy'dan 15 Temmuz mesajı
  3. Bakanlar Çiftçi ile Bak, Spor Güvenliği Toplantısı’nı gerçekleştirdi
  4. TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
  5. Bakan Güler, Katar Büyükelçiliğine taziye ziyareti gerçekleştirdi
  6. Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda
  7. Cevdet Yılmaz: Dünya Bankası Türkiye direktörleri ile görüştü
  8. AK Parti'de 'Siyasi ve Hukuki Yönleriyle 10'uncu Yılında 15 Temmuz Sempozyumu'
  9. Bakan Bayraktar: Güçlü Türkiye ancak enerjide güçlü bir Türkiye ile mümkün
  10. Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

© Copyright 2026

DHA