Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bülent Ecevit, 17'nci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Eski Başbakan Bülent Ecevit, ölümünün 17'nci yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

ABONE OL
Besti KARALAR- Umutcan ÖREN/ANKARA, (DHA)-

Bülent Ecevit'in 17'nci ölüm yıl dönümü nedeniyle Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında tören düzenlendi. Törene Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, partililer ve vatandaşlar katıldı. Ecevit'in kabrine çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve dua okundu. DSP Genel Başkanı Aksakal, Ecevit'in tüm yaşamını, ekmeğini alın teriyle kazanan onurlu insanların mücadelesine adadığını belirterek, "Saygıdeğer Onursal Genel Başkanım, değerli Başbakanım, bizler her defasında bıkmadan, usanmadan tekrar ettiğimiz gibi, Atatürk'ün izinde ve senin öğretilerinle yolunuzda yürümeğe devam ediyoruz. Demokratik Sol Parti’yi kurduğun 38 yıl önceki öngörülerin bugün aynı gerçekliği koruyor" dedi.

İnandıkları hedefe doğru kararlılıkla yürüdüklerini vurgulayan Aksakal, "3 Aralık'ta yapacağımız 12'nci Olağan Kurultayımızla birlikte emanetinizi daha ileriye taşıyacağız. Varlığımızı, varlıklarına tehdit olarak görenler bize ne kadar saldırsalar da onlara itibar etmiyoruz. Her sıkıştıklarında Atatürk'ü siyasetlerine malzeme yapanlar, bu kez de her dara düştüklerinde senin ipine sarılmaya çalışıyorlar. Biz doğru bildiğimiz yolda, doğrultu tutarlılığımızla daima ileriye gideceğiz. Emanetini en yükseğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.




Diğer Haberler

  1. Özgür Özel: Bakanlık koltuğu ona yargılanmama imkanı veriyor
  2. İçişleri Bakanlığı'na atanan Çiftçi, Erzurum'a veda etti
  3. Kabine üyelerinden Bakanlar Gürlek ve Çiftçi’ye tebrik paylaşımı
  4. TBMM Genel Kurulu'nda trafik düzenlemelerini de içeren teklifin, 6 maddesi daha kabul edildi
  5. İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi, Adalet Bakanlığına ise Akın Gürlek atandı
  6. Kamu Başdenetçisi Akarca: 2025 yılında çözüme kavuşturulan dosya sayısı 2 bin 42'ye ulaştı
  7. Dr. Saliha Merve Kaya: Suça sürüklenen çocukların ebeveynlerine dava açılabilir
  8. Keçiören Belediye Başkanı Özarslan: Özel’in şahsıma ve aileme yönelik hezeyanlarına karşı kendisinin seviyesine inmeyeceğim
  9. Bakan Fidan'dan peş peşe önemli görüşmeler
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu kabul etti

© Copyright 2026

DHA