Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çavuşoğlu, BM Medeniyetler İttifakı forumunda konuştu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 9’uncu Küresel Forumu sebebiyle bulunduğu Fas’ın Fes kentinde açılış oturumunda konuştu.

ABONE OL
FAS, (DHA) –

 

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında “158 üyesiyle birlikte bu ittifak halihazırda Birleşmiş Milletler’in en fazla destek gören girişimidir. Bugün Türkmen kardeşlerimizi ittifaka dahil etmenin memnuniyetini yaşamaktayız” ifadelerini kullandı. İttifakın 3 önemli konuda eylem planı olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, "Bunlar önleyici diplomasi, arabuluculuk ve şiddet içeren aşırıcılığın önlenmesi ve bunlarla mücadele edilmesidir. Bu sütunlardan biri yıkılırsa insanlar acı çekmeye başlar” dedi.

Tahıl anlaşmasının uzatılması konusuna değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Arabuluculuk Konferansı'nın merkezi olan İstanbul, bu işin de merkezi oldu. Buradan BM Genel Sekreteri Guterres'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte İstanbul Tahıl Girişimi'ne verdiği desteğe de teşekkür etmek istiyorum. Bu girişim sayesinde tahıl fiyatları tarihi seviyede düşüş yaşadı ve küresel bir rahatlama yaşandı” dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Fas’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

 

Bakan Çavuşoğlu görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “BM Genel Sekreteriyle Ukrayna’daki son gelişmeleri, İstanbul Tahıl Anlaşmasını; Suriye ve Libya dahil bölgesel gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullandı.

 

 

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel liderliğini kabul ettirecek bir Türkiye'ye sizlerle birlikte kavuşacağımıza inanıyorum
  2. Türkiye'den Avustralya'daki terör saldırısına kınama
  3. 16'ncı Büyükelçiler Konferansı, 15-19 Aralık'ta Ankara'da düzenlenecek
  4. Özgür Özel: Meclis Başkanlığı ibretialem olacak şekilde bu olayın üzerine gitmelidir
  5. TBMM'de bu hafta bütçe görüşmeleri devam edecek
  6. AK Parti'li Çelik: Alevi canlarımızla aramızdaki köklü ve derin muhabbete kimse gölge düşüremez
  7. Bakan Yumaklı: Ünlüpınar Barajı ve Yelpınar Göleti’nde su tutulmaya başlandı
  8. DEM Parti'den TBMM önünde 'bütçe' protestosu
  9. Bakan Uraloğlu: Esenboğa Havalimanı Metro Hattımızın yapımına 2026'da başlamayı hedefliyoruz
  10. Bakan Göktaş: Doğum iznini 24 haftaya yükseltmeye yönelik çalışma gündemimizde

© Copyright 2025

DHA