Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cevdet Yılmaz: Enflasyonda düşüş 13 aydır sürüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Enflasyonun ana eğiliminin düşmeye devam etmesi ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte 2024 yılı Haziran ayından bu yana enflasyondaki düşüş 13 aydır kesintisiz bir şekilde sürüyor" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, "Enflasyonun ana eğiliminin düşmeye devam etmesi ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte 2024 yılı Haziran ayından bu yana enflasyondaki düşüş 13 aydır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Tüketici enflasyonu haziran ayında yüzde 1,37 ile üst üste 2 ay yüzde 2'nin altında seyretmiş, yıllık bazda yüzde 35,05'e gerileyen enflasyon, geçtiğimiz senenin haziran ayından bu yana 40 puanın üzerinde azalmıştır. Jeopolitik gelişmelerin ve küresel ticarette artan korumacılığın dezenflasyon sürecine olası etkilerini yakından takip ediyor ve olası tüm senaryolar üzerinden analizlerimizi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıl sonu enflasyon beklentilerine değinen Yılmaz, "Para politikasının yanı sıra, yapısal reformlarla desteklediğimiz arz yönlü politikalar, finansal politikalar ve maliye politikasını da kapsayan çok boyutlu politika setimiz ile dezenflasyon sürecini hızlandırıyoruz. Uyguladığımız ekonomi programı ve enflasyonu düşürme noktasındaki kararlı tutumumuz sayesinde bu yıl sonunda 20'li rakamlara, önümüzdeki dönemde de tek haneli enflasyona ulaşarak vatandaşımızı kalıcı refah artışıyla buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, büyükelçilerle bir araya geldi
  2. KKTC’nin 5’inci Cumhurbaşkanı Tatar’dan, ETSO’ya ziyaret
  3. Bilal Erdoğan, Kütahya’da panele katıldı
  4. Şehzadeler Belediyesi Başkanı Hakan Şimşek oldu
  5. Bakan Göktaş, 'Bizim Çocuklar 13'üncü Türkiye Halk Oyunları Yarışması'nın açılış törenine katıldı
  6. Arnavutköy’de CHP'den istifa eden belediye meclis üyeleri AK Parti’ye geçti
  7. Emine Erdoğan: 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan ediyoruz
  8. ABD Suriye Özel Temsilcisi Barrack'tan 'Sezar Yasası' teşekkürü
  9. CHP’li Emre: Burada söylediğimizi Edirne'yi geçtikten sonra inkar edecek değiliz
  10. AK Parti'li Çelik: ABD'nin Suriye'ye yaptırımları kaldırması olumlu bir gelişmedir

© Copyright 2025

DHA