Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cevdet Yılmaz: UCM'nin tutuklama kararı, adalet ve insanlık için çok önemli bir dönüm noktası

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) İsrail Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında aldığı tutuklama kararı, adalet ve insanlık için çok önemli bir dönüm noktası olmuştur" dedi.

ABONE OL
DHA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Filistin’de yaşanan insanlık ve savaş suçlarının son bulması ve adaletin tecelli etmesi için bu kararın yalnızca önemli bir başlangıç olduğunu değerlendiriyoruz. Soykırım ve savaş suçları işleyen Netanyahu ve çetesinin hukuk önünde hesap vereceği günler yakındır. Biz de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu çabaya katkı sunmaya devam edeceğiz. Uluslararası toplumu, bu kararı destekleyerek insan hakları ihlallerine karşı kararlı bir tutum sergilemeye davet ediyoruz. Filistin halkının haklı ve meşru özgürlük mücadelesini sonuna kadar desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin: Çocuklarımızın güvenliği için gereken her adım atılacak
  2. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Demografik bir dönüşümün eşiğindeyiz
  3. Bakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
  4. TBMM Başkanı Kurtulmuş, dünya çocuklarını kabul etti
  5. Özgür Özel: Bu düzeni değiştirene kadar durmayacağız
  6. Dışişleri: Netanyahu hükümeti, bölgede barış ile istikrarın tesisine yönelik çabaları hedef almaktadır
  7. Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bir araya geldi
  8. TBMM Genel Kurulu'nda, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda yaşanan saldırılara ilişkin araştırma komisyonu kuruldu
  9. İletişim Başkanı Duran: Cumhurbaşkanımızı, bir soykırımcıyla 'dost' olarak nitelendirmek utanç vesikasıdır
  10. MHP, Ardahan Teşkilatı'nı feshetti

© Copyright 2026

DHA