Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP Ankara İl Başkanı, İZBETON soruşturmasında gözaltına alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON üzerinden yapılan usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da yer aldığı 9 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
Tolga TAHÇI/İZMİR, (DHA)-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, İZBETON A.Ş üzerinden İzmir Gaziemir İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı projeleri kapsamında S.S. İş insanları Gaziemir Yapı Kooperatifi aracı kılınarak menfaat teminine ilişkin olarak zimmet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve denetim görevinin ihmali suçlarından soruşturma yürütülerek; kooperatif yeni yönetim kurulunun şikayet dilekçesi, mağdurların beyanı ve bilirkişi raporları esas alınmak suretiyle suç tarihlerinde İZBETON yetkilileri, Kooperatif Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulu üyeleri oldukları tespit edilen 10 şüpheli yönünden operasyon icra edilmiş olup gözaltı kararı tesis edilmiştir. Haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 9’u yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanamayan şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Gözaltına alınanlar arasında; CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un bulunduğu öğrenildi. Aranan 1 şüphelinin de yurt dışında olduğu belirlendi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

İZBETON’a yönelik soruşturma kapsamında 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı. Geçen günlerde başlatılan ‘zimmet’ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın bu soruşturmada da şüpheli oldukları öğrenildi.

Dosyada yer alan şikayetler, bilirkişi tespitleri ve soruşturma verilerinin bir bütün olarak ele alındığı, belediye güvencesi algısı üzerinden kooperatif üyelerinin sisteme dahil edildiği belirtildi. Kamu şirketi niteliğindeki İZBETON’un mevzuata aykırı sözleşme ve işlemlerle sürecin merkezine yerleştirildiği, ihale ve yüklenici seçiminde bağlantılı firmalara alan açıldığı, hesap hareketlerinde milyonlarca liralık açıklanamayan fark bulunduğu ve denetim mekanizmalarının etkisiz bırakıldığı yönünde ciddi iddiaların bulunduğu belirtildi.

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında teknik bilirkişi, MASAK ve kolluk incelemeleriyle birlikte hem kamu zararının hem de kooperatif ortaklarının uğradığı zararın gerçek boyutunun daha net ortaya çıkmasının beklendiği öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı ihalesinin yakın zamanda yapılacağını söyledi
  2. Tarım ve Orman Bakanlığı: Kıvırcık marulların tarlada koyunlara yem edildiği iddiası dezenformasyon
  3. Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bir araya geldi
  4. Bakan Fidan: Ateşkesin kalıcı olmasını temenni ediyoruz
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu coğrafyada ayakta durmak istiyorsak bir ve beraber olacağız
  6. Bakan Fidan, İspanyol mevkidaşı Bueno ile görüştü
  7. İletişim Başkanı Duran'dan 'Çağrı Bey' paylaşımı
  8. AK Parti'li Çelik: Seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini ifade ediyoruz
  9. AK Parti'de MKYK toplandı
  10. CHPli Başarır: Savcı ve hakimler muhalefete soruşturmada birbiriyle yarışıyor

© Copyright 2026

DHA