Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP'de Berhan Şimşek, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

CHP'de eski milletvekili Berhan Şimşek, tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)-

CHP'nin 15 Eylül'de toplanan Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK), Berhan Şimşek'in 'Parti disiplinini zedeleyen davranışlar' nedeniyle tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle disipline sevkine oy birliğiyle karar verildi. Berhan Şimşek, 'Değerli arkadaşlar; 45 yıllık üyesi olduğum partimin yöneticilerinin bana verdikleri onur madalyamı sizler ile paylaşıyorum' notuyla disipline sevk kararını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kararda, "Parti disiplinini zedeleyen eylemleriniz nedeniyle; Tüzüğümüzün 63/5, 64 ve 68/1-b maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmenize, Merkez Yönetim Kurulu'nun 15 Eylül 2025 tarihli olağanüstü toplantısında oy birliği ile karar verilmiştir. Bu yazının tarafınıza tebliğinden itibaren 3 gün içerisinde, Yüksek Disiplin Kurulu'na tedbirin kaldırılması isteği ile başvurabilirsiniz" denildi.

CHP'nin 6 Nisan 2025'te yapılan 21'inci Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski milletvekili Berhan Şimşek, başvuru saatini kaçırdığı için aday olamamıştı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Tekin, Londra'da Dünya Eğitim Forumu'na katılacak
  2. Özgür Özel: Bir seçim kaybedersem bir dakika daha durmam
  3. Bakan Işıkhan, Alman mevkidaşı Bas ile bir araya geldi
  4. SRC-KURYE belgesi için süre uzatılıyor
  5. Bakan Gürlek: Sivil anayasa beklentisi artık zirveye ulaşmıştır
  6. Bakan Çiftçi, Erzurum'da, Geri Gönderme Merkezi'nde incelemelerde bulundu
  7. Kasapoğlu: İlk Cümlemiz ve Ana Gündemimiz Erişilebilirlik
  8. 21 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu; 58 tutuklama
  9. Bakan Göktaş, 'Aile Günü'nü tebrik etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aile Günü'nü tebrik etti

© Copyright 2026

DHA