Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP'li Başarır: Cunta artık postalla yapılmıyor

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Cunta artık bu dünyada postallarla, tanklarla yapılmıyor. İktidara gelen bir yapı; medyayı, yargıyı, bürokrasinin bir bölümünü ele geçirdikten sonra algı yapıp, rakiplerini cezaevine atabiliyor" dedi.

ABONE OL
Aliekber METE-Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başarır, olağanüstü kurultay sürecinin başarıyla tamamlandığını belirterek, cunta tartışmasına değindi. Başarır, "Cunta artık bu dünyada postallarla, tanklarla yapılmıyor. İktidara gelen bir yapı; medyayı, yargıyı, bürokrasinin bir bölümünü ele geçirdikten sonra algı yapıp, rakiplerini cezaevine atabiliyor. Şu anda muhtemel 3 cumhurbaşkanı adayı; Ümit Özdağ, Selahattin Demirtaş ve 16 milyona yakın insanın oyunu alan, CHP'nin resmi olarak açıkladığı cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu cezaevinde. Kenan Evren dahi bunları yapmadı. 3 muhtemel cumhurbaşkanı adayı cezaevinde; cunta, darbe, otokrasi, faşizm gibi kelimelerden etkileniyorsun. Bu yargının hali normal mi?" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine ilişkin, "Trump'ın arkasına sığınma, 86 milyonun arkasını sığın. Seni Trump övmesin, sevmesin, seni 86 milyon sevsin. Trump'a dağıttığın yargıyı bu gençlere dağıt. Bu gençler niye tutuklu Sayın Erdoğan? Demokrasi, seçme ve seçilme haklarımız elimizden alınıyor. Ekrem İmamoğlu'nu tutuklayıp at cezaevine, günler sonra babasının yazlığında delil ara; işte darbe budur. Ben tüm yargıçları, bürokrasiyi ve devleti kastetmiyorum; ama bunların içerisinde eylem birliği yapmış bazı yargıç ve bürokratlar, Anayasa'da yer alan temel hak ve özgürlükler ile ilgili maddeleri askıya almış. Toplanamazsın, yürüyemezsin, sendika olarak konuşamazsın, fikir beyan edemezsin; bunların hepsi askıya alındı. O yüzden cunta, darbe, faşizm, otokrasi bunların hepsinden biraz var ve Türkiye felaket bir durumdadır" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  2. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  3. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  4. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak
  5. Bahçeli: Tarihi fırsatın istismar alanına dönüşmesine müsaade edilmemeli
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi
  7. CHP'de 5 il başkanlığına atama yapıldı
  8. Bakan Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  9. Bakan Yumaklı: Silvan Projesi, ekonomiye yıllık 43 milyar lira katkı sağlayacak
  10. Özel, Ağbaba ve Kadıgil'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

© Copyright 2026

DHA