Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP'li Başarır: Kaybolan çocuklar için TBMM'de komisyon kurulsun

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "TÜİK, 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocukların bilgilerini bizlerle paylaşıyordu. 104 bin çocuk kaybolmuştu. Bunların büyük bir çoğunluğu bulundu ama kaç çocuğumuz kayboldu ve bulunamadı. Bu rakamları İçişleri Bakanlığı, TÜİK, iktidar kamuoyuyla paylaşsın ve kaybolan çocuklar için burada bir komisyon kurulsun, TBMM olarak araştıralım" dedi.

ABONE OL
Aliekber METE/ANKARA, (DHA)

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başarır, ABD'de Jeffrey Epstein dosyası kapsamında yayımlanan görüntü ve belgelerin utanç verici olduğunu belirterek, "Burada 86 milyonun huzurunda sesleniyorum; TBMM'nin kurulduğu günü Ata'mız tüm dünya çocuklarına armağan etmiş. Öncelikle bu adada Türkiye'den kaçırılan bir çocuk var mı? Bunu bilmeliyiz, araştırmalıyız ki olmaması hepimizi huzurlu edecektir. Ama ikinci bir boyutu; TBMM'nin bu olaya el atarak ve ilgili mesajları vererek tüm dünyaya ses olmasıdır. 1999 depremi, 2023 depremlerinde çocuklarımızın kaybolduğunu hepimiz biliyoruz. TÜİK, 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocukların bilgilerini bizlerle paylaşıyordu. 104 bin çocuk kaybolmuştu. Bunların büyük bir çoğunluğu bulundu ama kaç çocuğumuz kayboldu ve bulunamadı. Bu rakamları İçişleri Bakanlığı, TÜİK, iktidar kamuoyuyla paylaşsın ve kaybolan çocuklar için burada bir komisyon kurulsun, TBMM olarak araştıralım. Çünkü belgelerde avukatları, pilotları maalesef Türkiye'den de gelen çocuklar olduğunu belirtmiş. Biz bunu insanlık adına araştırmalıyız. Dünya, çocuklar bu kadar kötülüğü hak etmiyor. O yüzden siyaset gütmeksizin, birbirini suçlamaksızın bu Meclis'teki tüm gruplar toplanıp bu olayları araştırmalı, kayıp çocuklarımızla ilgili bir rapor hazırlamalı ve dünyaya gerekli mesajı bu alçaklara, bu sapkınlara vermeli" ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR HALKININ SORUNLARINI ÇÖZEMİYORSA MİADI DOLMUŞTUR'

Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatarak, Türkiye'de beslenme ve barınma krizi yaşandığını öne süren Başarır, "Milyonlarca insanımız oruç tutacak, iftar açacak, sahura kalkacak. Bir pide 25 lira. 4 kişilik emekli bir aile iftarda ve sahurda 3 tane pideyi tüketmek zorunda; 75 lira. Yani ramazan boyunca 2 bin 250 lira bu pideye para verecek. Ne yapacak Bakan? Simitte yaptığı gibi herhalde bunları 3'e değil bu sefer 4'e bölecek. Belki emekli ancak alabilir. Verdikleri bin lira ek zam emeklinin ramazan ayındaki pide masrafını karşılamıyor. Biz bu gerçekleri konuştuğumuz zaman, 'Gabar'da petrol bulduk, Karadeniz'de gaz bulduk.' Güzel ama emeklinin, işçinin beslenme ve barınma sorunlarını çözebiliyor mu? Kasım, aralıktaki düşük enflasyon maaşları düşürdü. Peki neyi artırdı? Bu ayki enflasyondan dolayı kira artışı yüzde 33,98 oldu. Kira ortalamaları Muğla'da 33 bin lira, İstanbul'da 32 bin lira, Ankara-İzmir'de 28 bin lira, Tunceli'de 25 bin lira, Antalya'da 24 bin lira. Soruyorum; Sayın Bakan Mehmet Şimşek, sen ne iş yapıyorsun? Eğer bir devlet, bir iktidar halkının barınma ve beslenme sorunlarını çözemiyorsa o iktidarın miadı dolmuştur" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
  2. Bakan Bolat, 'TÜGVA Genç Yönetici Okulu 2026 Zirve Programı'na katıldı
  3. AK Parti Sözcüsü Çelik, SAHA 2026 etkinlik alanını ziyaretinde açıklamalarda bulundu
  4. Özgür Özel: Siyaset öncelik belirleme işidir
  5. Bakan Kurum: İklim değişikliğiyle mücadele, artık insan hayatını koruma meselesidir
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
  7. Burhanettin Duran: Savaşlar teknolojiyi, teknoloji savaşları güçlendiriyor
  8. Bakan Kacır: Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
  10. Bakan Yumaklı: Hedefimiz üretimde kendimize yeterli hale gelmek

© Copyright 2026

DHA