Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

CHP’li Öztrak: Belediyeleri kaptırmamak için her türlü ittifak teklifini bekliyoruz

CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, "Biz milletimizin CHP’ye verdiği belediyeleri Cumhur İttifakına kaptırmamak için her türlü ittifak teklifini elimiz açık bekliyoruz" dedi.

ABONE OL
Aliekber METE/ANKARA, (DHA)-

CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Öztrak, sermaye piyasasındaki işlemlere ilişkin başlatılan soruşturmayı değerlendirerek, "Borsa İstanbul’un Genel Müdürü, suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve rüşvet iddialarıyla gözaltına alındı. Hatırlayacağınız gibi Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı da aynı suçtan tutuklanmıştı. Soruşturmanın örgütlü suç kapsamında sürdürülmesi doğrudur ama soruşturmanın bürokrasideki az sayıda isimle sınırlı tutulması bu organize suç örgütünün siyasi ayağının üstünün örtülmesi asla kabul edilemez. Bu bürokratlar kendi kendilerini atamadılar, biz de atamadık. Bu bürokratlara biz referans olmadık, biz kefil olmadık. Bu bürokratları bu makamlara atayanlar, referans olanlar, kefil olanlar bu finansal soygunun şüphesiz ortaklarıdır. Diyorlar ya, ‘Kimler kimlerle beraber.’ Borsa İstanbul’un gözaltına alınan genel müdürü, doktorasını Erişah Hanım’ın çalıştığı üniversitede yapmış. Erişah Hanım döneminde de Borsaya genel müdür olmuş. Peki, bu işlerin göbeğindeki Borsa İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Hanım’a övgüler düzen kim? Fatma Betül Sayan Kaya, fon soygununda 2,2 milyar lira götüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Ne diyor Fatma Hanım? ‘Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul’un yeni başkanı oldu. Bilgi ve birikimiyle büyük başarılara imza atacak inşallah.’ Kimler kimlerle beraber” ifadelerini kullandı.

Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olmak üzere belediyelerin Cumhur İttifakı’na geçişi ile ilgili soruyu yanıtlayan Öztrak, "Biz şunu baştan itibaren söylüyoruz; biz milletimizin CHP’ye verdiği belediyeleri Cumhur İttifakına kaptırmamak için her türlü ittifak teklifini elimiz açık bekliyoruz" diye konuştu. 

Diğer Haberler

  1. Yeni Partili Emre: İftiralara karşılık yasal yollara başvuracağız
  2. Bakan Çiftçi'den muhtarlara: Çalınmadık kapı bırakmayalım
  3. Bakan Yumaklı: Türkiye, gıda arz güvenliğinde kilit bir rol üstlenmektedir
  4. Bakan Kacır: Yılda 283,7 milyar dolar ihracatla rekor kırdık
  5. Cevdet Yılmaz: Diplomasi ve diyalogdan asla vazgeçilmemelidir
  6. AK Parti'li İnan: AK Parti, milletin ta kendisidir
  7. Cumhurbaşkanlığı'na Cevdet Yılmaz'ın vekalet etmesine ilişkin tezkere Resmi Gazete'de
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore'ye gitti
  9. Bakan Kacır, TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nin 60'ıncı yılını kutladı
  10. Bakan Bolat: Üye ülkelerin ihracatımızdaki payını 2028’de yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyoruz

© Copyright 2026

DHA