Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, Brüksel'de üst düzey temaslarda bulundu

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, NATO Müttefikleri Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı için geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de üst düzey görüşmeler yaptı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, dün Türkiye'yi temsilen NATO Müttefikleri Ulusal Güvenlik Danışmanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda ve ikili görüşmelerde Gazze’de yaşanan zulüm, Rusya- Ukrayna savaşının son durumu, İsveç’in NATO üyeliği gibi bölgesel ve uluslararası gündemde yer alan konuların ele alındığı, Washington'da düzenlenecek 2024 NATO Liderler Zirvesi hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Müttefik ülkeler, Türkiye'nin İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda Kılıç'a teşekkürlerini iletti.

Toplantı sonrasında Kılıç, Almanya, ABD, Çekya, Hollanda, İspanya ve İsveçli mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yaptı.

AB- TÜRKİYE İLİŞKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kılıç, NATO'daki görüşmelerinin ardından AB Konseyi ve AB Komisyonu'ndan üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Görüşmelerde Türkiye- AB ilişkileri ele alındı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü
  2. Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: Türk bayrağımızın indirilmesine asla tahammül edemeyiz
  3. Bahçeli: Uzatılan el, kalkan yumrukla yer değiştirebilecektir
  4. Arıkan: En düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli
  5. Dervişoğlu: Bu cüretkarlık nereye kadar gidecek
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  7. Cevdet Yılmaz: Bayrağa yapılan saldırı, 86 milyona yapılmıştır
  8. Bakan Tunç: Bayrak indirme olayıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli'yi kabul edecek
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA