Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Demokratik birikimimiz yeni anayasanın en sağlam temeli olacaktır

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Açıktır ki Cumhuriyetimizin ilkeleri ve demokratik birikimimiz yeni anayasanın kaidesi yani en sağlam temeli olacaktır" dedi.

ABONE OL
Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, sosyal medya hesabından 'Yeni Anayasa' başlıklı bir yazı yayımladı. Uçum, Türkiye'nin olağan gündemi 'Yeni Anayasa' tartışmasının yine öne çıktığını belirterek, “Açık olan şu ki ülkemiz yeni anayasaya kavuşuncaya kadar bu tartışma devam edecek. Çünkü yeni anayasa Türkiye'nin; subjektif değerlendirmelerden, öznel iradelerden bağımsız nesnel ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç karşılanana kadar yeni anayasa ülkemizin olağan gündemi olmayı sürdürecek. Elbette yeni bir anayasa hedeflense de sıfırdan, sil baştan bir kurgu olmayacağı tüm toplumda genel kabul görüyor. Cumhuriyetin, Cumhuriyetimizin kurucu lideri Atatürk'ün, üniter yapının, adalet ve insan haklarına dayanan, demokratik, laik, sosyal devlet ve hukuk devletinin temel olduğu, resmi dilin Türkçe, bayrağın ay yıldızlı al bayrak, milli marşın İstiklal Marşı, başkentin Ankara olduğu bir anayasa (yani ilk 3 madde) milletimizin vazgeçilmezidir. Yeni anayasada halk iradesinin temel kazanımı olan başkanlık sisteminin ve tüm kuvvetler açısından demokratik meşruiyet ilkesinin korunması ve geliştirilmesi, yüzde 50+1 kuralının devam ettirilmesi halkın demokrasi mücadelesinin kazanımlarının bir gereğidir. Açıktır ki Cumhuriyetimizin ilkeleri ve demokratik birikimimiz yeni anayasanın kaidesi yani en sağlam temeli olacaktır" dedi.

Uçum ayrıca, yeni anayasanın ana ilkelerinin; sivil, kuşatıcı, özgürlükçü, koruyucu, sosyal, gelişkin demokrasiye imkan veren milli bir anayasa olabileceğini belirtti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidiyor
  2. Bakan Bayraktar, Preveze Deniz Zaferi'nin 488'inci yıl dönümünü kutladı
  3. Bakan Göktaş: 2026'da 620 bin 464 hak sahibine doğal gaz desteği sağladık
  4. Kılıçdaroğlu, Abant’ta sabah yürüyüşü yaptı
  5. Bakan Fidan: İsrail'in uluslararası yalnızlaşması giderek artıyor
  6. AK Parti'li Kaya: Tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 26 Eylül Türk Dil Bayramımız kutlu olsun
  9. Bakan Göktaş: 222 bin gencimizi evlendirdik
  10. Bahçeli, Sarallar ve Şahinler aileleri ile buluştu

© Copyright 2026

DHA