Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz'u kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

ABONE OL
Buğra OLAÇ- Harun ÖZALP/ ANKARA, (DHA)

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz, resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Scholz, Esenboğa Havalimanı'nda törenle karşılandıktan sonra Anıtkabir'e geçti. Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine gelen Scholz, çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektiren Scholz, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, "Modern Türkiye’nin kurucusu büyük Avrupalı devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygıyla. Bu gibi zor dönemlerde Türk ve Alman halkları arasındaki bağlılık özel bir değere sahip" yazdı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Scholz, ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Scholz, tören kıtasını 'Merhaba asker' diyerek selamladı.

Heyetlerini birbirine sunan Erdoğan ve Scholz, Türkiye ve Almanya bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı. Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Scholz, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti.

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Demokrasi diyorsak hepimizin şiddeti, terörü bir kenara koyması lazım
  2. Anahtar Parti Kadın Kollarından ‘100 bin kadın üye’ hedefi
  3. Bakan Güler Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ı askeri törenle karşıladı
  4. Ömer Bolat: Amacımız, Türkiye'nin Çin pazarında daha fazla görünür olması
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ile bir araya geldi
  6. Özgür Özel: Sandık istiyoruz, erken seçim istiyoruz
  7. Bakan Güler, Özdemir Bayraktar anısına hazırlanan belgeselin gösterimine katıldı
  8. Bakan Tekin: Ramazan ayıyla ilgili çok yoğun bir etkinlik başlatacağız
  9. Bakan Tunç: IBAN kullandırılmaz, dolandırıcılığa maruz kalacağınızı düşünmeniz gerekir
  10. AK Parti'li Acar'dan, Özgür Özel'e tepki

© Copyright 2026

DHA