Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
Tuğçe SEZER ODABAŞI / İSTANBUL, (DHA)-

Görüşmede, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ticaret, enerji ve güvenlik alanları başta olmak üzere birçok konuda iş birliğini geliştirmeye önem verdiğimizi ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan İran ile ABD arasındaki çatışma sürecinde, bölgemizde yaşanan güçlüklerin üzücü olduğunu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin egemenliği ve güvenliğine tam destek vermeyi sürdüreceğimizi belirterek; yaşanan zararlardan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin ilgili ülkelerle temas halinde, ABD ve İran arasında diplomatik çözümü tesis etmek için gayret gösterdiğini, bölgemizin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla diyalog ve iş birliğinin gerektiğini ifade etti.

Diğer Haberler

  1. Milli Dayanışma ve Bütünleşme Koordinasyon Kurulu toplandı
  2. İletişim Başkanı Duran: İsrail işgal güçlerinin koruması altında gerçekleştirilen bu baskınları kınıyorum
  3. Ömer Çelik: İsrailli grupların Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskını lanetliyoruz
  4. Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa baskınına kınama
  5. Cevdet Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye' sürecimizi izleyecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kendisidir
  6. Bakan Gürlek, şehit Faik Yüce’nin ailesini ziyaret etti
  7. Bakan Güler, İstanbul'da şehit ailesini ziyaret etti
  8. Bakan Göktaş, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları' kapsamında Bahçelievler’i ziyaret etti
  9. Özgür Özel: Türkiye'nin yeni bir enerjiye ihtiyacı var
  10. Özel: Yeni Parti kardeşlik hukukuyla bağlı olanların partisidir

© Copyright 2026

DHA