Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Bilgin ve Memur-Sen Başkanı Yalçın’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile beraberindeki heyeti kabul etti. Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakan Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 20 dakika sürdü.

YALÇIN: EK ZAM BEKLENTİMİZİ AKTARDIK

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, görüşme sonrası Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Memur-Sen Genel Yönetim Kurulumuzla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaret gerçekleştirdik. Kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir Vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte, sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini; düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik. Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin biran önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Göktaş: Ailenize, milli kimliğinize, inanç köklerinize sıkı sıkı sarılın
  2. Bakan Yerlikaya: Türkiye, Filistin halkının yanında olacaktır
  3. Bakan Yardımcısı Karaloğlu: En büyük eksiğimiz afet bilincini tabana yaymak
  4. Özel, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin yıl dönümünü kutladı
  5. Özel, KKTC Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay ile görüştü
  6. Özgür Özel, AP Raportörü Amor ile bir araya geldi
  7. AP Raportörü Amor: Türkiye ile tekrar çalışmak için iyi bir zaman
  8. Emine Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın eşi ile görüştü
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadın elinin değdiği yerde huzur ve düzen olur
  10. Emine Erdoğan: Gelecek nesillere adil bir dünya bırakmak boynumuzun borcu

© Copyright 2025

DHA