Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Özel'e kapımız açık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi.

ABONE OL
Kaan ULU/ ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısının ardından bahçede, medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanlığı muhabirleri ile sohbet etti. Erdoğan, gazetecilere çay ve meyve suyu ikram etti. Basın mensupları ile birlikte çay içip sohbet eden Erdoğan, aynı zamanda muhabirlerin sorularını da cevapladı. Erdoğan, 'Diplomasi trafiğiniz bayram sonrası bir hayli hareketli, gündeminizde neler var?' sorusuna, "Mesela Tanzanya Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelecek. Tanzanya, Afrika’nın önemli bir ülkesi. Bu nedenle onun Türkiye’ye gelişi çok çok önemli. Onlarla atacağımız adımlar diplomatik konuların yanında yatırımlar açısından da önemli fırsatları barındırıyor" dedi.

'TÜRKİYE VE IRAK OLARAK MÜNASEBETLERİMİZİ FARKLI BİR ZEMİNE OTURTACAĞIZ'

Erdoğan, 'Önümüzdeki günlerde bir de Bağdat ziyaretiniz olacak. Hangi konular gündemde? Terörle mücadelede yeni aşama diyebilir miyiz?' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğal gaz ve petrol akışı konuları var, onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."

'SAYIN ÖZEL’E KAPIMIZ AÇIK'

Erdoğan, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir ziyareti söz konusuydu, tarih netleşti mi?' sorusuna, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir" cevabını verdi.

'CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL'E KAPIMIZ AÇIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?' sorusuna ise "CHP Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" cevabını verdi.

'ÖĞRETMEN ATAMALARI FAZLA UZAMAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 'Öğretmen ataması söz konusu mu?' sorusuna da "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak, yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz. Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" diye yanıt verdi.

Diğer Haberler

  1. AK Parti, 25'inci kuruluş yıl dönümünü kutlayacak
  2. Bakan Kurum: Dirençli altyapı ve bina standartlarını yaygınlaştırmalıyız
  3. Bakan Bayraktar: Türkiye enerji kaynaklı cari açık meselesini kenara koyabilir
  4. Bakan Gürlek: Adaletin önünde zaman aşınır, hakikat aşınmaz
  5. MSB'den 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin açıklama: Çalışmalar başladı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul edecek
  7. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  8. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  9. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  10. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak

© Copyright 2026

DHA