Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kıldı. Erdoğan, çıkışta gazetecilere açıklamada bulundu.

ABONE OL
Ayşe GÜREL - Ataberk KURT / İSTANBUL (DHA) -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kılmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan çıkarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir eşlik etti. Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan, gazetecilere lokum ikramında bulundu.

 

'HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı'nın üçüncü gününü bitirdiklerini, İstanbul'un fethi hasebiyle Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "İstanbul'un Fethi'nden Gönüllerin Fethine Bayramlaşma ve Fetih Kutlaması"na katılacağını söyledi. Alanın tıklım tıklım dolu olduğunu belirten Erdoğan, "Bugün 29 Mayıs Cuma. Tevafuk olarak Ayasofya'da kılma imkanımız oldu.

Ayasofya'da da katılım gayet güzeldi, muhteşemdi. Hamdolsun Fatih'ten Ayasofya'ya bugün bir yürüyüş yapıldı ve İstanbullu burada cumayı kıldı. Bu da ayrı bir güzellik" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde olacaklarını dile getirerek, "Akşam İstanbul bir başka güzel olacak ve yıldızlar inşallah bir gösteri yapacak İstanbul'da. Hep birlikte kutlayacağız" dedi.

 

Bir gazetecinin kendisine lokum uzatması üzerine Erdoğan, "Ben yemiyorum, dikkat ediyorum." dedi. Lokumun nasıl olduğunu soran Erdoğan, "Çok lezzetli." yanıtını aldı.





Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz, İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümünü kutladı
  2. İletişim Başkanı Duran, Solingen faciasında yaşamını yitirenleri andı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un fethini halen içlerine sindiremeyen hazımsızlar var
  4. Dışişleri Bakanlığı'ndan Karadeniz'de Türk sahipli gemiye yapılan saldırıya ilişkin açıklama
  5. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Fetih'in 573'üncü yıl dönümünü Rumeli Hisarı'nda kutladı
  6. Bakan Kurum'dan 'İmrahor Millet Bahçesi' paylaşımı
  7. İletişim Başkanı Duran, İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümünü kutladı
  8. Emine Erdoğan, İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümünü kutladı
  9. Vali Davut Gül'den İstanbul'un fethinin 573'üncü yıl dönümüne ilişkin kutlama mesajı
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hacılarla telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA