Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değerlerin adeta toprak kaymasına uğradığı sancılı bir dönemden geçiyoruz

TRT World Forum'unda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güç rekabetinin giderek sertleştiği, kuralların yok sayıldığı kural temelli sistemin çok ciddi manada aşındığı, değerlerin adeta toprak kaymasına uğradığı sancılı bir dönemden geçiyoruz. Küresel yönetişim mekanizmaları karşı karşıya olduğumuz sorunların çözüme ulaştırılmasında yetersiz ve işlevsiz kalıyor" dedi.

ABONE OL
Tuğçe SEZER ODABAŞI-Fırat ALKIZ/İSTANBUL,(DHA)-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRT World Forum’una katıldı. Burada konuşan Erdoğan, “Türkiye’nin marka organizasyonlarından biri haline gelen TRT World Forum’u bu yıl da başarı ile tertipleyerek bizleri bir araya getiren TRT yönetimine aynı şekilde tebriklerimi ve şükranlarımı iletiyorum. TRT gerek konvansiyonel medyada gerekse dijital alanda ilkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla çizgisini hiç bozmadan tam 62 senedir istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Doğru ve tarafsız habercilik politikasıyla insan ve hakikat odaklı yaklaşımıyla nezih ve kaliteli yapımlarıyla TRT’nin sesi dünyanın dört bir ucuna ulaşıyor. 2017’den bu yana düzenlenen TRT World Forum ise bu sesin farklı diller, renkler ve düşünme biçimleriyle daha da zenginleştiği, küresel ölçekte takip ve takdir edilen bir platform olma özelliği taşıyor. İnsanlığın ortak sorunları bu platformda alanında uzman isimler tarafından etraflıca ele alınıyor. Güncel konulara ilave olarak geleceği şekillendirecek milyarlarca insanın hayatını etkileyecek meselelere burada ışık tutuluyor. Yeni yöntemler, yeni yaklaşımlar, yeni çözüm önerileri farklı kıtalardan gelen katılımcılarla bu çatı altında derinlik kazanıyor” diye konuştu.

‘KÜRESEL YÖNETİŞİM MEKANİZMALARI KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZ SORUNLARIN ÇÖZÜME ULAŞTIRILMASINDA YETERSİZ VE İŞLEVSİZ KALIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene gerçekleştirilecek oturum ve yuvarlak masa toplantılarında 43 ülkeden 150’ye yakın konuşmacı da inşallah alabildiğine verimli ve kuşatıcı değerlendirmeler yapacak. Bu değerlendirmelerin ufuk açıcı olmasını diliyor, buradan verilecek mesajların mazlum ve mağdur coğrafyalar başta olmak üzere dünyanın tamamı için barışa, huzura, istikrara vesile olmasını temenni ediyorum. Şunu öncelikle ifade etmekte fayda görüyorum. Güç rekabetinin giderek sertleştiği, kuralların yok sayıldığı kural temelli sistemin çok ciddi manada aşındığı, değerlerin adeta toprak kaymasına uğradığı sancılı bir dönemden geçiyoruz. Küresel yönetişim mekanizmaları karşı karşıya olduğumuz sorunların çözüme ulaştırılmasında yetersiz ve işlevsiz kalıyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Güler, Ukraynalı mevkidaşı Khmara ile görüştü
  2. Bilal Erdoğan: Kamuoyunun önünde olan herkesin biraz daha sorumlu davranması gerekiyor
  3. Cevdet Yılmaz: Tütün kullanımının çocuklarımız üzerindeki etkisi de endişe vericidir
  4. CHP’li Sarı: Listeyi açıklamadığınız sürece güvensizlik ortamını çözemeyeceksiniz
  5. Yeni Partili Emir: 81 ilde 3 bin sandık kurulacak
  6. CHP’li Seyman: Bütçenin başarısı halkın yaşamında yarattığı değişimle ölçülür
  7. Kurtulmuş: Coğrafyamızın halklarını ortak bir hedefe yöneltmek için mücadele ediyoruz
  8. Bakan Gürlek: Çalışanların hakkının yenilmesine asla rıza göstermeyiz
  9. TBMM Genel Kurulu‘nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
  10. Bakan Kacır, 17'inci Boğaziçi Zirvesi’nde farklı ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA