Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

ABONE OL
DHA

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan gelen talep üzerine gerçekleşen görüşmede, Türkiye-Fransa ve Türkiye-AB ilişkileri ile Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gerginliğin sebebinin Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin bölgedeki meşru haklarının yok sayılması olduğuna işaret ederek, Fransa'nın Yunanistan ve Rum kesiminin gerginliği tırmandıran maksimalist iddia ve adımlarını desteklemesine anlam veremediğini belirtti. Türkiye'nin kimsenin hakkında gözü olmadığını ancak kendi haklarını da kimseye yedirmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözümü için diyalog ve iş birliğini savunduklarını ifade etti.

TÜM SORUNLARI MASADA KONUŞMAK VE ÇÖZMEK

Tansiyonu düşürmek için diplomasi fırsatlarının değerlendirilmesi ve sürdürülebilir müzakere süreçlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm sorunları masada konuşmak ve çözmek istediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Fransa'dan da sağduyulu ve yapıcı bir tutum beklediklerini ifade ederek, Türkiye-Fransa arasında istişare ve iletişim mekanizmasının sürekli olarak işletilmesinde fayda gördüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Liderler Zirvesi'nden Türkiye'ye ilişkin yapıcı diyalog ve iş birliğini teşvik eden bir yaklaşımın çıkmasının da bölgesel meselelerin çözüm imkanları açısından önemli olduğunu belirtti.

Diğer Haberler

  1. Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile telefonda görüştü
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, MIKTA'nın 10'uncu Parlamento Başkanları Toplantısı'nda konuştu
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan ile görüştü
  4. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Başkanlık Divanı Üyeleri ile bir araya geldi
  5. CHP Sözcüsü Yücel: Türk milli eğitim sistemi çağdaş eğitimden hızla uzaklaştırılıyor
  6. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meksika Meclis Başkanı Castillo ile görüştü
  7. Edirne Valisi Sezer: Göçmen trafiğinde yüzde 94 azalma söz konusu
  8. TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, AFAD yetkililerini dinledi
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm batılı aktörleri İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum
  10. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

© Copyright 2024

DHA