Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya ve Romanya heyetlerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Milli Güvenlik Bürosu Başkanı, Devlet Bakanı Jacek Siewiera ve Romanya Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Danışmanı Ion Oprişor ile görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Milli Güvenlik Bürosu Başkanı, Devlet Bakanı Jacek Siewiera ve Romanya Cumhurbaşkanlığı Milli Güvenlik Danışmanı Ion Oprişor’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Görüşmede ülkeler arasındaki iş birliği ve dayanışmanın güçlendirilmesi, Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin gerilimlerinde gelinen son aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye’nin Ukrayna’ya yönelik yaklaşımının Polonya ve Romanya ile uyumlu olduğunu, Ukrayna-Rusya savaşında aradan geçen zamana rağmen barışın tesisi konusunda ilerleme sağlanamadığını, her iki tarafa onurlu çıkış yolu sunacak bir kapının açılması gerektiğini, Rusya’nın dahil edilmediği tek taraflı barış girişimlerinin başarı şansının zayıf olduğunu belirtti" denildi.

'UKRAYNA İÇİN SAVUNULAN İLKE VE KURALLAR GAZZE İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI'

İletişim Başkanlığı paylaşımının devamında şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı soykırımın bilançosunun ağır olduğunu, yaşananların güvenlik sınavı olduğu kadar bir insanlık imtihanı anlamına geldiğini, Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail’in katliamın dozunu artırdığını, Ukrayna için savunulan ilke ve kuralların Gazze için de geçerli olması gerektiğini ifade etti. NATO’nun Washington zirvesinden Türkiye’nin beklentileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan; bunların NATO içinde dayanışmanın eksiksiz sağlanması, müttefiklerin özellikle savunma yatırımı ve ticaretinde birbirlerine kısıtlama uygulamaması, NATO-Avrupa Birliği iş birliği bağlamında Türkiye’yi dışlama çabalarından vazgeçilmesi olduğunu belirtti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti." (

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan'daki 'Pontus' iddiaları asılsızdır
  2. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Astana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  3. Özel: Gençleri yönlendirmeye çalışan bir hazırlık içindeler
  4. Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: İşe alımlarda torpil olmayacak, gençlere söz veriyorum
  5. YHT'lerde taşınan yolcu sayısı 86 milyonun üzerine çıktı
  6. Bakan Göktaş: Mayısta 878 milyon lira SED ödemesi yaptık
  7. Siyasilerden 19 Mayıs mesajları
  8. Altun: New York'ta ülkemizin kültürünü yansıtan etkinlikler gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz
  9. Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a 'fotoğraflı' tepki
  10. TİP Genel Başkanı Baş: Hep beraber direnmeye kararlıyız

© Copyright 2024

DHA