Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
İSTANBUL(DHA)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İRAN CUMHURBAŞKANI İBRAHİM REİSİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada  "Görüşmede, İsrail-Filistin arasındaki çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğunu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye'nin yoğun çaba sarf ettiğini, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulması gerektiğini ve İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğini ifade etti" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNGİLTERE BAŞBAKANI RİSHİ SUNAK İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmalarının geldiği nokta, barışın bölgede tesisi için izlenmesi gereken politikalar ve ağır insani krizin çözümüne yönelik acil tedbirler ele alındı.  Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerektiğini, krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesinin önemli olduğunu söyledi" ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bolat: Şikayet ettiğimiz Türkiye ekonomisi son 6 yılda yüzde 35 büyümüş
  2. Bakan Çiftçi’den Emniyet Teşkilatı’nı ilgilendiren hükümler içeren kanun teklifine ilişkin açıklama
  3. Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
  4. TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moritanya Cumhurbaşkanı Ghazouani ile telefonda görüştü
  6. TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
  7. Bakan Göktaş: ALLY for Future Programı’nı sürdürmeye devam edeceğiz
  8. TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığına Metin Yener yeniden seçildi
  9. Bakanlar Çiftçi ve Memişoğlu bir araya geldi
  10. 12'nci Yargı Paketi, TBMM Adalet Komisyonu'nda

© Copyright 2026

DHA