Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefonda görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAE DEVLET BAŞKANI AL NAHYAN İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan şiddet sarmalının bütün bölgenin güvenliğini riske attığını, bölgenin yeni bir savaşa tahammül edemeyeceğini, diplomatik temaslar yoluyla çatışmaların sona erdirilmesi için çalıştıklarını belirtti. Cumhurbaşkanımız, İran ile nükleer anlaşmazlığın çözümünün müzakere masasına dönmek olduğunu, mevcut durumun Gazze'yi gölgede bırakmaması gerektiğini, aksi durumda Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün de işgal tehdidi ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti" ifadelerine yer verildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KATAR EMİRİ AL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in İran’a yönelik saldırısı sonrasında başlayan çatışmalı süreçle ilgili yoğun diplomatik temaslar yürüttüğünü, şiddet sarmalının sona ermesi için çabalarını sürdüreceğini, Netanyahu’nun bölgenin güvenliği için en büyük tehdit olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail saldırılarının Gazze’deki insani krizi ve soykırımı gölgede bırakmasına müsaade edilemeyeceğini, gelişmelerin Suriye’yi de içine almasına izin verilemeyeceğini belirtti.

Diğer Haberler

  1. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Macit: Türkiye, UNESCO raporunda örnek ülkeler arasında yer aldı
  2. İYİ Partili Kavuncu: Turizmde kampanya yapılması şarttır
  3. MHP'de İzzet Ulvi Yönter'in yerine Özgür Bayraktar atandı
  4. Bakan Ersoy, TGA Yönetim ve Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı
  5. Özgür Özel: CHP’nin adayı yüzde 60’ın altında oy alırsa başarısızlık sayacağım
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası
  7. Başkan Güner: Şikayet eden değil, icraatta bulunan bir belediyeciliği önceliyoruz
  8. İletişim Başkanı Duran: Dijital egemenliğin güçlendirilmesi hedefleniyor
  9. Cevdet Yılmaz'dan 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' mesajı
  10. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Devlet himayesindeki çocuklar başarılarıyla gururlandırıyor

© Copyright 2026

DHA