Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suudi Arabistan'a gidiyor

CumhurbaşkanıYardımcısı Cevdet Yılmaz, 9'uncu Future Investment Initiative (FII) Forumu'na katılmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Suudi Arabistan'a gidip, yarın başlayacak olan 9'uncu Future Investment Initiative (FII) Forumu'na katılacak. Ziyaretin ilk gününde Yılmaz, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğini ziyaret edecek ve büyükelçilik mensuplarıyla bir araya gelecek. Yarın ise küresel yatırım gündemini belirleyen FII Forumu'nun açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Dostluk Grubu Başkanı Nureddin Nebati ve DEİK Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Haşim Süngü ile birlikte katılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, forumun ardından Global Health Exhibition 2025 kapsamında ATO Milli Katılım Organizasyonu Standı'nı ziyaret edip, aynı gün Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın devlet ve hükümet başkanları onuruna vereceği resmi akşam yemeğine katılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise FII Forumu kapsamında 'Egemenlik ve Küreselleşme Arasındaki Denge Nedir' konulu sempozyumda konuşma gerçekleştirerek Körfez bölgesindeki uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek. Bu yıl 'Geleceğe Yatırım Girişimi' başlığıyla 9'uncusu düzenlenen forum ile hükümet, iş dünyası ve teknoloji alanlarından küresel liderleri bir araya getirip, yatırımın geleceği ve sürdürülebilir küresel refah konularında yeni iş birliği perspektifleri geliştirilmesi hedefleniyor.

'TEMASLARDA BULUNACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, "9'uncu Future Investment Initiative (FII) Forumu’na katılmak üzere Suudi Arabistan’dayız. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ve Türkiye–Suudi Arabistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanımız Sayın Nurettin Nebati ile birlikte yarın başlayacak forum kapsamında temaslarda bulunacağız. Programımız öncesinde ülkemizin Riyad Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçimiz Sayın Emrullah İşler’den çalışmaları hakkında bilgi aldık" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kacır, Slovakya Yatırımlar, Bölgesel Kalkınma ve Bilişim Bakanı Migal ile görüştü
  2. TBMM'de, '6 Şubat' özel oturumu
  3. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu toplandı
  4. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Umut hakkı, Öcalan’a yönelik bir tahliye imkanı değildir
  5. AK Partili Güler: Diyarbakır’da 17 bin 544 konut hak sahiplerine teslim edildi
  6. Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı
  7. Sağlık Bakanı Memişoğlu: Hatay Şehir Hastanesi inşaatına 2026 sonu itibarıyla başlamış olacağız
  8. Yerlikaya: Tarihte benzeri görülmemiş başarıya imza attık
  9. Bakan Kurum: 11 ilimizin tek bir binasına tek bir tuğla koymadınız, bari gölge etmeyin
  10. Bakan Yardımcısı Sağlam: Yaka kameralarının yaygınlaştırılmasına yönelik tavsiye kararı aldık

© Copyright 2026

DHA