Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler (89) için taziye mesajı yayımladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler (89) için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Yavuz Bülent Bakiler’in vefatından büyük üzüntü duydum. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve edebiyat camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise "Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden, düşünce dünyamızın mümtaz isimlerinden Yavuz Bülent Bakiler’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Şiirleri, yazıları ve fikirleriyle sadece edebiyat dünyasında değil, aynı zamanda milletimizin kültür ve düşünce hayatında da derin izler bırakan Bakiler, Türk dünyasının hafızasında daima yaşayacaktır. Ülkemize kattığı değerleri saygıyla hatırlayacağımız merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm edebiyat dünyamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun" denildi.

İLETİŞİM BAŞKANI DURAN'DAN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Burhanettin Duran da Bakiler için taziye mesajı yayımladı. Duran, "Türk edebiyatının önemli isimlerinden, şair ve yazar Sayın Yavuz Bülent Bakiler’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Onun şiirleri, düşünceleri ve yazıları, milletimizin hafızasında müstesna bir yer edinmiştir. Bakiler, kalemiyle Anadolu’nun ruhunu, milli ve manevi değerlerimizi güçlü bir şekilde dile getirmiş; nesiller boyunca hatırlanacak eserler bırakmıştır. Türk kültürüne ve düşünce dünyamıza yaptığı katkılar her daim minnetle anılacaktır. Sayın Bakiler’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve edebiyat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul edecek
  2. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  3. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  4. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  5. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak
  6. Bahçeli: Tarihi fırsatın istismar alanına dönüşmesine müsaade edilmemeli
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi
  8. CHP'de 5 il başkanlığına atama yapıldı
  9. Bakan Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  10. Bakan Yumaklı: Silvan Projesi, ekonomiye yıllık 43 milyar lira katkı sağlayacak

© Copyright 2026

DHA