Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Destici: İsrail'e topyekun bir ambargo uygulamamız lazım

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Topyekun bir ambargo uygulamamız lazım. Ekonomik, siyasi, kültürel bütün ilişkilerimizi Gazze'de katliamlar durana kadar, tam barış sağlanana kadar, Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar ambargo sürecinin devam etmesi lazım" dedi.

ABONE OL
Sarp DEMİRHAN/Günyüzü (ESKİŞEHİR), (DHA)-

 

Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesindeki Merkez Camisi'nde bayram namazını kılıp, vatandaşlar ile bayramlaştı. Gazze'nin siyasi bir malzeme haline getirilmemesi gerektiğini ifade eden Destici, İsrail'e yaptırım konusunda en başından beri yüksek ses çıkaran bir parti olduklarını söyledi.

'MÜSLÜMAN ÜLKELERİN BU KARARI ALMASI LAZIM'

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerinin ortak bir yaptırım kararı alması gerektiğini de belirten Destici, "Arap ülkelerinin tamamının ortak bir yaptırım kararı alması lazım. Hatta Birleşmiş Milletler'in, İsrail'e ortak bir yaptırım kararı alması lazım; ama ABD oradayken bu mümkün gözükmüyor. En azından başta dediğim gibi İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere Türkiye olarak oranın üyesiyiz. Bizim, Müslüman ülkelerin bu kararı alması lazım. Topyekun bir ambargo uygulamamız lazım. Ekonomik, siyasi, kültürel bütün ilişkilerimizi Gazze'de katliamlar durana kadar, tam barış sağlanana kadar, Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar ambargo sürecinin devam etmesi lazım. Ancak bu şekilde İsrail'e bir ihtar olur ya da ABD başta olmak üzere bütün Batı ülkelerine ciddi bir anlamda uyarı olur" dedi.

Emniyet teşkilatının 10 Nisan Polis Haftası’nı da kutlayan Destici, her türlü koşulda ve zorlukta görevini yapan polisin her daim yanında olduklarını sözlerine ekledi. Destici, daha sonra vatandaşlar ile çay içip, sohbet etti. (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, Filistin'e Destek Platformu üyeleriyle bir araya geldi
  2. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Türk işletenli tankere yönelik saldırıyı endişeyle karşılıyoruz
  3. Bakan Gürlek KKTC İçişleri Bakanı Oğuz ile bir araya geldi
  4. Komisyondan 'Türkiye Yapay Zeka Kurumu' önerisi
  5. CHP'li Emir: Adalet Bakanı, hakim ve savcıların amiri değildir
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eninde sonunda menzile vasıl olacağız
  7. Bakan Uraloğlu’ndan savaş nedeniyle bölgedeki uçuşlara ilişkin açıklama
  8. DEM Parti heyeti, yarın İmralı'ya gidecek
  9. Toprak koruma ve arazi kullanımına ilişkin düzenlemeleri içeren teklif, komisyonda
  10. Bakan Kacır: Otomotiv ihracatımız 41,5 milyar dolarla rekor tazeledi

© Copyright 2026

DHA