Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Destici: Seçim barajı sıfırlanmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hiçbir şekilde baraj olmamalıdır. Seçim barajı sıfırlanmalıdır. Seçim kanunlarının merkezinde demokrasi olmalıdır" dedi.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)

BBP lideri Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, koronavirüs salgınının tüm dünyada sürdüğünü belirterek, "Şimdi en son 'Mu' varyantı diye bir varyantla karşı karşıyayız. Günlük vaka sayılarına, ölüm oranlarına baktığımızda istediğimiz, beklediğimiz, özlediğimiz düşüşleri göremiyoruz. Vatandaşlarımızdan aşı karşıtı propagandalara itibar etmemelerini istiyoruz" dedi.

Destici, HDP hakkında açılan kapatma davasına değinerek, "CHP'yi anlıyoruz. İYİ Parti'ye ne oluyor? Hiç siz İYİ Parti Genel Başkanı'nın ya da üst düzey yöneticilerin ağzından HDP'nin PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu, PKK tarafından kurulduğunu ve bunun için de kapatılması gerektiğini duydunuz mu? Halbuki bize göre bu bir vatan borcudur. Mehmetçik nasıl o dağlarda terörle mücadele ediyor ve şehit oluyorsa biz de siyasi zeminde bu mücadelemizi yapacağız. Eğer PKK bir siyasi parti kurmuşsa bunun kapatılması için hepimiz ortak bir duruş sergileyeceğiz, bu anlamda Anayasa Mahkemesi'nin de elini güçlendireceğiz" diye konuştu.

Destici ayrıca seçim barajı tartışmalarına ilişkin ise, "Hiçbir şekilde baraj olmamalıdır. Onun için seçim barajı sıfırlanmalıdır. Seçim kanunlarının merkezinde demokrasi olmalıdır" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Dervişoğlu, Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaret etti
  2. CHP'li Böke: Gümrük Birliği'nin güncellenmesi için yeni diplomasi anlayışına ihtiyaç var
  3. Kurtulmuş: Bu davranışın Türkiye demokrasisine karşı yapılmış bir hareket olduğunu düşünüyorum
  4. DEM Parti'li Doğan: Komisyondan beklenti, uzlaşıya varılmış ortak raporun çıkmasıdır
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin faşizan ve kibirli zihniyetine bir kez daha tanık olduk
  6. Görele Belediye Başkanı Dede, görevden uzaklaştırıldı
  7. Bakan Uraloğlu: Ülkemizi denizcilikte lider ilk 10 ülke arasına taşıdık
  8. Bakan Gürlek: Yargı süreçlerinin daha kısa sürede sonuçlanması için katkı sağlayacağız
  9. MHP'li Yalçın: CHP'nin yerel seçim sosyolojisini oluşturan dinamikler dağılmaktadır
  10. Fatih Karahan: 2026 yılında enflasyonun yüzde 15 ile yüzde 21 aralığında olacağını tahmin ediyoruz

© Copyright 2026

DHA