Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırıya tepki

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla oluşturulan Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırıyla ilgili, "İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda gerçekleştirilen ve yeni bir korsanlık eylemi teşkil eden müdahaleyi kınıyoruz. İsrail'in hukuk tanımaz eylemlerine karşı uluslararası toplumu gecikmeksizin ortak ve kararlı bir tutum almaya davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla oluşturulan Küresel Sumud Filosu'na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda gerçekleştirilen ve yeni bir korsanlık eylemi teşkil eden müdahaleyi kınıyoruz. Söz konusu filoda yaklaşık 40 ülkenin vatandaşı bulunmaktadır. İsrail'in saldırıları ve sindirme politikaları, uluslararası toplumun adalet arayışını ve Filistin halkıyla dayanışmasını hiçbir şekilde engelleyemeyecektir. İsrail'in, müdahaleye derhal son vermesi ve alıkonulan filo katılımcılarını koşulsuz olarak serbest bırakması gerekmektedir. Filoda bulunan vatandaşlarımızın güvenli şekilde ülkemize dönmeleri konusunda gerekli girişimlerde bulunulmakta ve diğer ülkelerle iş birliği halinde süreç yakından takip edilmektedir. İsrail'in hukuk tanımaz eylemlerine karşı uluslararası toplumu gecikmeksizin ortak ve kararlı bir tutum almaya davet ediyoruz" denildi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel: Bugünün mağduru olsak da, yarının zalimi olmayacağız
  2. Bakan Işıkhan: Sporcu yetişmesi için destek vermeye devam edeceğiz
  3. MHP'li Karakaya: Terörle müzakere olmadı, teröristle müzakere yapılmadı
  4. Bakan Çiftçi: Alihan Kuriş suç şebekesinin üst yönetimine operasyon yapıldı
  5. Kasapoğlu: Çocuklarımız tribünlerin misafiri değil ev sahibidir
  6. Bakan Uraloğlu: Hizmete devam edeceğiz
  7. Bakan Göktaş: Dinamik nüfus yapımızı korumayı hayati bir unsur olarak görüyoruz
  8. Türkiye'den Endonezya'ya taziye mesajı
  9. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete'de
  10. TBMM Başkanı Kurtulmuş: İmralı dahil örgütün hiçbir üst düzey yetkilisinin yasanın bu haliyle yararlanması mümkün değildir

© Copyright 2026

DHA