Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'seyahat uyarıları' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarılarına ilişkin, "Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. İlgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır" dedi.

ABONE OL
Şaduman UNUTMAZ/ANKARA, (DHA)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, bazı ülkeler tarafından yayınlanan seyahat uyarılarıyla ilgili soruya yazılı cevap verdi. Bilgiç, son günlerde bazı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik seyahat uyarıları yayınladıklarının görüldüğünü belirterek, "Söz konusu uyarıların, farklı uluslararası gelişmelerle ve saiklerle bağlantılı olduğu düşünülmektedir. Esasen ilgili makamlarımızca, terörle mücadeleye ilişkin iş birliği mekanizmalarımız çerçevesinde, gerekli her türlü güvenlik tedbiri alınmaktadır. Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğu ve terörle en etkili şekilde, yurtiçi ve sınır ötesi operasyonlarla mücadele etmeyi sürdürdüğü bir gerçektir. Terörle mücadelede elde edilen başarılı sonuçlar açıkça görülmektedir. Bu bağlamda, ülkemiz terörle mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan sürdürürken, uluslararası toplumun güvenliğine de katkı sağlamaktadır. Nitekim bu husus uluslararası toplum tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Özgür Özel, deprem şehitliğini ziyaret etti
  2. Bakan Uraloğlu: Deprem bölgesi için 79,4 milyar lira harcama yaptık
  3. Yargıtay Başkanı Kerkez: Deprem dosyalarında uyum içinde kararlar verilmesini amaçlıyoruz
  4. Bakan Kurum, küçük Yusuf ve dedesinin hikayesini paylaştı
  5. AK Parti’li Kaya: Yeni bir dünya düzeni kurulurken Türkiye, eskisine göre çok daha güçlü
  6. Muğla’da boşanma aşamasındaki eşini öldüren zanlı koca tutuklandı
  7. TBMM Genel Kurulu'nda, 'TÜİK' tartışması
  8. Komisyonda, 'Dijital Mecralarda Çocuklarımızı Bekleyen Tehdit ve Riskler Raporu' kabul edildi
  9. Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada dünyada 7'nci Avrupa’da ise birinci sıradayız
  10. Maarif Vakfı Başkanı Özdil: FETÖ iltisaklı okulların, 'Çok başarılı okullar' algısının yanılsamadan ibaret olduğunu gördük

© Copyright 2026

DHA