Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten ABD'ye 'Ülkü Ocakları' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları aleyhine kabul ettiği tasarıyla ilgili, "Yasa'nın nihai metni henüz ortaya çıkmamış ve onaylanmamış olmakla birlikte, asılsız ithamlar içeren ve ABD ile aramızdaki köklü müttefiklik ilişkisine yakışmayan böyle bir talebin ABD Kongresi'nin bir kanadında kabul görmüş olması dahi son derece üzüntü ve endişe vericidir" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Sözcü Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, 2022 ABD Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın Temsilciler Meclisi'nde onaylanan metninde, 'Bozkurtlar/Ülkü Ocakları'nın bir terör örgütü olup olmadığı hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından rapor hazırlanmasını öngören bir maddenin de yer almasının esefle karşılandığını bildirdi. Bilgiç, böyle bir talebin kabul görmüş olmasının üzüntü ve endişe verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yasa'nın nihai metni henüz ortaya çıkmamış ve onaylanmamış olmakla birlikte, asılsız ithamlar içeren ve ABD ile aramızdaki köklü müttefiklik ilişkisine yakışmayan böyle bir talebin ABD Kongresi’nin bir kanadında kabul görmüş olması dahi son derece üzüntü ve endişe vericidir. Türkiye karşıtı lobilerin bu tarz girişimlerinin önce Avrupa’da şimdi de ABD’de bazı çevrelerce sahip çıkılmaya çalışılan bu son örneği her şeyden önce terörizmle mücadeleye zarar vermektedir. Başta müttefikimiz ABD olmak üzere terörle mücadelede samimi olan tüm ülkelerin, bu tür hayal ürünü ve art niyetli iddialara prim vermek yerine, PKK/PYD/YPG ve FETÖ dahil gerçek terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeleri gerekmektedir. Bulundukları ülkelerde uyum içinde yaşayan soydaşlarımıza yönelik bu tür yanlı yaklaşımlar kabul edilemez. Beklentimiz, bu izansız talebin Yasa'nın Kongre’de kabul edilecek nihai metninde yer almaması ve ABD’deki Türk toplumunun örgütlenme ve ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı uygulamalara sebebiyet verebilecek her türlü girişimden kaçınılmasıdır."

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: Bilimi, teknolojiyi ahlakla, erdemle, hukukla, insan onuruyla birleştirmeden medeniyet inşa edilemez
  2. CHP TBMM Değerlendirme Toplantısı sona erdi
  3. DEM Parti'li Bakırhan: Sürecin barışa ve demokrasiye dönüşmesi için çaba içerisinde olmalıyız
  4. Bakan Gürlek: Suçun ve suç örgütlerinin her türlüsüne nefes aldırmamaya yeminliyiz
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Preveze Deniz Zaferi mesajı
  6. AK Parti'li Büyükgümüş: 2028'de Erdoğan yeniden seçildiğinde dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak
  7. Kılıçdaroğlu: Vatandaşın yıllarca biriktirdiği alın terinin hesabı sorulmalı
  8. Bakan Kacır: O liderin yanında olmaktan büyük bir şeref duyuyoruz
  9. İletişim Başkanı Duran, 'Deniz Kuvvetleri Günü'nü tebrik etti
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026 sonunda turizm gelirinde 65 milyar dolar seviyesine ulaşacağız

© Copyright 2026

DHA