Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten AP'ye 'Ülkücü Hareketi' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Parlamentosu (AP) 2019-2020 Türkiye Raporu'nda, AP'nin AB ve Üye Ülkelere 'Ülkücü Hareketi' AB Terör Örgütleri Listesine ekleme olasılığını araştırma, derneklerini yasaklama ve faaliyetlerini yakından izleme çağrısına tepki gösterdi.

ABONE OL
Ferhat EKİNCİ/ANKARA, (DHA)

Bakanlık Sözcüsü Bilgiç, AP 2019-2020 Türkiye Raporu'nda, AP'nin AB ve Üye Ülkelere Ülkücü Hareketi AB Terör Örgütleri Listesine ekleme olasılığını araştırma, derneklerini yasaklama ve faaliyetlerini yakından izleme çağrısı hakkında yöneltilen soruya yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi. Bilgiç, raporun geneline ilişkin Bakanlık tarafından daha önce açıklama yapıldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Sözkonusu yazım, ifade ve fikir özgürlüğünün savunucusu olması gereken Avrupa Parlamentosu'nun (AP) nasıl bir çelişki ve önyargı içinde olduğunu gözler önüne sermektedir. Bazı AB üye ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü altında terör örgütü PKK/PYD/ YPG ve FETÖ uzantısı derneklerin faaliyetlerine müsamaha edilirken, ülkemizdeki köklü siyasi bir partiyle ilişkili olduğu belirtilerek yasal bir hareketin AB terör örgütleri listesine eklenmesi için çağrıda bulunmak ve bulundukları ülkelerde yasal olarak faaliyet gösteren derneklerini yasaklamayı önermek ancak bir akıl tutulması ile açıklanabilir. Irkçılık ve faşizm batı siyasi jargonuna ait olup, Türkiye'deki milliyetçilik anlayışıyla bu siyasi çizgiyi karıştırmamak gerekmektedir.

Özellikle, Türkiye aleyhtarı Ermeni diyasporası, PKK ve FETÖ çevreleri tarafından uydurulan ve Batılı siyasetçiler tarafından da iç siyasette istismar için kullanılan bu tür iftiralar kabul edilemez.

Rapor'da ülkemiz hakkındaki gerçekdışı iddialara yer verilmesinin yanısıra, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik yapılan bu çağrılar, AP'nin gerçeklikten ve Avrupa değerlerinden ne kadar ayrıldığının bir diğer göstergesidir."

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan, işçilerle iftar yaptı
  2. Bakan Kacır, ilk iftarını TÜBİTAK Fen Lisesi öğrencileriyle yaptı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye sınırları ve sınırların ötesinde her türlü adımı atmaktadır
  4. İletişim Başkanlığı’ndan öğrencilere ödüllü resim yarışması
  5. Bakan Kurum'dan 'Bu Başarı Türkiye'nin' teşekkürü
  6. Mansur Yavaş'tan Dervişoğlu'na ziyaret
  7. Bakan Gürlek: Suça sürüklenen çocuk tanımını değiştirmek istiyoruz
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet ve İçişleri bakanlarını kabul etti
  9. Özgür Özel Boğaziçi Üniversitesi ziyareti sonrası konuştu
  10. CHP, DEM Parti ve Yeni Yol Partisi'nden ortak basın toplantısı

© Copyright 2026

DHA