Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Sayın Bakanımızın ifadelerinin bağlamından kopartılarak Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz. Bu vesileyle Türkiye olarak komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizi yineliyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Keçeli, sanal medya hesabından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 9 Şubat'ta bir televizyon kanalına verdiği mülakatta Irak'la ilgili olarak ifade ettiği hususlar hakkında açıklama yaptı. Keçeli, "Sayın Bakanımızın 9 Şubat 2026 tarihinde bir televizyon kanalında verdiği mülakattaki bazı ifadelerinin, Irak’ta kimi medya kuruluşlarınca çarpıtıldığı anlaşılmaktadır. Irak’la son dönemde güvenlik ve terörle mücadele dahil hemen her alanda tesis ettiğimiz kurumsal, yapıcı ve verimli iş birliğini önümüzdeki süreçte daha da ilerletmeyi hedeflediğimizi her vesileyle vurguluyoruz. Sayın Bakanımızın söz konusu mülakatta sarf ettiği ifadeler, bu iş birliği anlayışından hareketle, Sincar, Mahmur ve Kandil başta olmak üzere Irak topraklarının bir bölümüne yuvalanmış olan PKK terör örgütünün, Irak’ın toprak bütünlüğü ve güvenliği için de oluşturduğu tehdide dikkat çekmeye matuftur. Sayın Bakanımız bu bağlamda, terör örgütünün Suriye’de olduğu gibi Irak sahasından da tamamen tasfiye edilmesine yönelik kararlılığımızın ve Irak yönetimiyle bu alanda var olan iş birliğimizin artarak devam etmesinin gerekliliğinin altını çizmiştir. Hal böyleyken, bazı odaklarca Sayın Bakanımızın ifadelerinin bağlamından kopartılarak Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz. Bu vesileyle Türkiye olarak komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizi yineliyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
  2. Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
  3. Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
  4. Bakan Bayraktar, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Çekiç ile görüştü
  5. Bakan Gürlek, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yazılı Yarışma Sınavı mülakat sonuçlarını açıkladı
  6. Bakan Çiftçi, Milli Güvenlik Konferansları toplantısında suç örgütleriyle yürütülen mücadeleyi anlattı
  7. Bakan Bayraktar, Iraklı bakan yardımcılarıyla görüştü
  8. TBMM Genel Kurulu'nda 'Deniz Göktaş' tartışması
  9. Yavaş: Kamu kurumları ve belediyemiz, özlemini çektiğimiz koordinasyon anlayışıyla çalışmıştır
  10. Bakan Fidan: Gümrük Birliği'nin güncellenmesinde Kıbrıs Rum kesiminin blokajı var

© Copyright 2026

DHA