Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Dışişleri: Yunanistan'da Türk okuluna saldırıyı kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki Karacaoğlan köyünde bulunan ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında Yunan makamlarınca kapatılan Batı Trakya Türk azınlığına ait ilkokula kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıyı kınıyoruz" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki Karacaoğlan köyünde bulunan ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında Yunan makamlarınca kapatılan Batı Trakya Türk azınlığına ait ilkokula kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıyı kınıyoruz. Saldırının sorumlusu kim olursa olsun, olayın aydınlatılmasını, faillerin ivedilikle tespit edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını Yunan makamlarından bekliyoruz. Karacaoğlan'da yaşayan soydaşlarımızın üzüntülerini paylaşıyor; Türkiye olarak, Batı Trakya Türk azınlığının Lozan Barış Antlaşması'yla güvence altına alınmış hak ve menfaatlerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimizi vurguluyoruz" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Gürlek: Ailemize 15 bin yeni çalışma arkadaşı katıyoruz
  2. Emine Erdoğan: İklim değişikliği ile mücadelenin birçok yolu olsa da sıfır atık, tüm bu yolları birleştiren bir köprüdür
  3. Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
  4. Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
  5. Güzelbahçe'de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu
  6. CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
  7. Uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM'de
  8. Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir
  10. MHP'li Yalçın: Şanlıurfa il teşkilatı feshedildi

© Copyright 2026

DHA