Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'le ilgili ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında katıldığı bir televizyon programında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesine yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle 'Tehdit' ve 'Terörle Mücadelede Görev Alan Kişileri Hedef Gösterme' suçlarından soruşturma başlattı.

Bugün katıldığı bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İmamoğlu paylaşımında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, kendisini ve ailesini tehdit ettiğim iddiasıyla hakkımda soruşturma başlatmış. Konuşmamda tek kelime tehdit yok. Hele hele kimseyi ailesi ve evlatları üzerinden tehdit etmedim / etmem. Kullandığım her kelime bu ülkede herkesin çocukları ve geleceği için tarafsız bir hukuk talebiydi. Sözümün arkasındayım. Her zaman, herkes için adalet. Buradan tehdit iddiası çıkaran Başsavcıyı, Allah'a ve milletin vicdanına havale ediyorum." ifadelerine yer verdi. (DHA)

Diğer Haberler

  1. Bakan Gürlek, HSK üyeleri, birim amirleri ve bakanlık personeliyle bayramlaştı
  2. Bakan Göktaş, 680 sözleşmeli personelin yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu
  3. CHP'li 111 milletvekilinden olağanüstü kurultay çağrısı
  4. CHP kurultay soruşturması: Delegelerin MASAK raporları ve SGK kayıtları talep edildi
  5. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ana muhalefet partisi içindeki tartışmaların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor
  7. İYİ Partili Kavuncu: CHP'nin başına gelen, bütün siyasi partilerin başına gelebilir
  8. Akçakoca'da belediye başkanvekili seçildi, arbede çıktı
  9. Bakanlık: İsrail'in Lübnan'daki işgalini genişletmesini kınıyoruz
  10. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

© Copyright 2026

DHA