Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Erdal Eren, kabri başında anıldı

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 13 Aralık 1980'de yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren (17), ölümünün 43'üncü yılında Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen programla anıldı.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK-Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA)

 

CHP Ankara İl Başkanlığı'nca düzenlenen anma programına partililer ile vatandaşlar katıldı. Erdal Eren'in kabrine karanfil bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Erdal Eren'i anmak, unutturmamak için toplandıklarını söyleyerek, "Kuşkusuz asıl unutulmaması gereken 12 Eylül askeri darbesinin Türkiye'de yarattığı tahribat, Türkiye'de yarattığı acılardır.

Ne zaman bu ülkede emekten, özgürlükten yana bir yükseliş olsa, ne zaman bu ülkede sol partilerin iktidar olma olasılığı olsa bir kumpas ortaya konuluyor.

Bu kumpas bazen daha basit daha küçük, bazen de 12 Eylül askeri darbesi gibi etkisi onlarca yıl sürecek, binlerce aileyi acılara boğacak, milyonlarca insanı gözaltılara, cezaevlerine gönderen bir kumpas oluyor. 12 Eylül askeri darbesinin bu ülkede yarattığı tahribat, yarattığı acılar asla unutulmayacaktır" dedi.

Diğer Haberler

  1. DEM Parti heyetinden, EMEP Partisi'ne ziyaret
  2. Özgür Özel: Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarından zalimler korksun
  3. Bakan Bak: Bu ülkenin geleceği sizler olacaksınız
  4. TBMM'de 'rapor' toplantısı
  5. Ömer Çelik: Odağımız, PKK terör örgütünün feshi ve silahların yakılmasıdır
  6. Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: İHA konusu hassas ve kritik
  7. AK Parti'de MKYK toplandı
  8. DEM Parti heyetinden CHP'ye ziyaret
  9. CHP'li Bağcıoğlu: Savunma sanayisinde liyakatsizliğe yer yok
  10. Bakan Yumaklı: Burdur Gölü'ne 5 yılda 5,8 milyar liralık yatırım yapacağız

© Copyright 2025

DHA