Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gabar'da fidan dikim seferberliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, petrol üretim üssüne dönüştürülen Şırnak’da Gabar Dağı’nda fidan dikim seferberliği başlattı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; petrol üretim üssüne dönüştürülen Şırnak Gabar’da ağaçlandırma çalışmaları için düğmeye basıldı. Yakın çevrede yaşayan köy sakinleri de fidan dikiminde görev alırken, bölgede toplam 100 bin fidan toprakla buluşturulacak. Ağaçlandırma çalışmaları için temin edilen fidanların ilk kısmı, Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) bağlı ekipler tarafından bölgeye gönderildi. 11 bin badem, 3 bin kızılçam ve 7 bin fıstık fidanından oluşan 21 bin fidanlık ilk sevkiyatın ardından öncelikle Şehit Esma Çevik Sahası’nda ağaçlandırma çalışmaları başladı. Meyve veren fidanların köye yakın alanlara, yıl boyu yeşil kalan çam fidanlarının ise Şehit Esma Çevik-1 kuyusu çevresine dikilmesine başlandı. Teknik süreçlerin OGM bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri tarafından desteklendiği ve TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğü tarafından denetlendiği fidan dikim çalışmalarında, bölgede yaşayan 20 köy sakini de görev aldı.

'YEŞİL BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Konuya ilişkin NSosyal hesabından açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Şırnak Gabar’daki çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerimiz kapsamında fidan dikim seferberliği başlattık. 100 bin fidan hedefimiz doğrultusunda, Gabar Şehit Esma Çevik Sahası’nda fidanlarımızı bölge halkımızla birlikte toprakla buluşturduk. Enerjide tam bağımsız, doğasıyla yeşil bir Türkiye için çalışıyoruz" dedi. 


Diğer Haberler

  1. Fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri içeren teklifinin 6 maddesi kabul edildi
  2. Bakan Çiftçi: Bu devlete, bu millete karşı hizmet borcumuz var
  3. DMM: 'Suudi Arabistan ile yapılan enerji santral anlaşmasının Türkiye lehine hiçbir maddesi bulunmadığı' iddiası dezenformasyon
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u karşıladı
  5. Bakan Kacır: 12 milyar dolar düzeyinde olan potansiyel dış ticaret açığını kapama imkanına sahip olacağız
  6. Bakan Kacır: Türkiye 2027'de kendi milli hibrit roket motorunu ateşleyerek Ay'a erişen ülke olacak
  7. Cevdet Yılmaz: Türkiye, dünyanın bağlantı noktası konumunda olan bir ekonomidir
  8. Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Arnault ile görüştü
  9. Bakan Kacır, TÜBİTAK'ın 'Savunma Sanayi Alanında İş Birlikleri' anlaşmasının imza törenine katıldı
  10. Bakan Kurum’dan seçim kampanyasına destek iddialarına yalanlama

© Copyright 2026

DHA