Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetleri sonlandırıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, parti siyasetinden çekilme ve Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, sanal medya hesabı üzerinden yazılı açıklamada parti siyasetinden çekilme ve Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu. Davutoğlu açıklamada, çetin süreçlerden geçtiklerini ifade ederek, “Bugün; yine ilahi kelamın ‘Allah, hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez’ hükmü mucibince Rabbimize ‘Şahit ol Yarab! Bu çürümüşlüğün ve yozlaşmanın yaşanmaması için biz elimizden geleni, gücümüzün yettiğini yaptık’ niyazında bulunma makamındayız. Geldiğimiz noktada, genelde siyasi sistemin, özelde ise parti siyasetinin büyük bir çıkmaza girdiğini görüyoruz. Bir tarafta gücün tekelleşmesi, diğer tarafta alternatif siyasal güçleri etkisizleştiren parçalanma ile karşı karşıyayız. Siyasetin üst kademelerinde başlayan yozlaşma; parti farkı gözetmeksizin siyasi kadrolara, ardından sivil toplum kuruluşlarına ve nihayet toplumun her katmanına sirayet etmektedir. Mevcut siyasi mekanizmaların kendi kendini düzeltebilme kapasitesi büyük ölçüde tükenmiştir. Türkiye'nin siyasi düşünce ve demokrasi tarihinde belirleyici olmuş üç ana akım, bugün ciddi bir varoluş sınamasıyla karşı karşıyadır” dedi.

‘BU BİR TESLİMİYET KARARI DEĞİL’

Davutoğlu, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Muhafazakarlığı, milliyetçiliği ve çağdaşlaşma düşüncesini savunan herkesi günlük siyasetin dar kalıplarının dışına çıkarak hızla değişen dünya şartları karşısında köklü bir zihniyet devrimi gerçekleştirmeye çağırıyoruz. Muhafazakarlar ahlaki özü, milliyetçiler eşit vatandaşlığı, çağdaşlaşma düşüncesini savunanlar evrensel değerleri milli değerlerle buluşturmayı hedeflemeliler. Dünün tarih yorumları üzerinden sürdürülen kavgalarla; bugünün güç ve çıkar mücadelelerinin ürettiği kutuplaşmalarla; kişilere bağlı, kurumsallıktan uzak ve ahlaki ilkelerden yoksun siyaset anlayışıyla yarının Türkiye'si kurulamaz. Bu değerlendirmeler ışığında, partimizin yetkili kurulları ve Gelecek Partisi'ni bugüne taşıyan dava arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, kirlenmiş siyasi iklimin bir parçası olmamak amacıyla parti siyasetinden çekilme ve Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırma kararı almış bulunuyoruz. Bu, bir teslimiyet kararı değildir. Bu, ahlaki bir mesafe koyma kararıdır. Bu, siyasetten vazgeçiş değil; herkese, siyaseti yeniden düşünme çağrısıdır. Bu, Türkiye mücadelesinden çekilmek değil; Türkiye'ye karşı sorumluluğumuzu günlük siyasi hesapların üzerine çıkarmaktır. Yarının Türkiye'si; düşünce özgürlüğünün, liyakatin, hukukun, üretimin, sosyal adaletin, eşit vatandaşlığın, kurumsal etkinliğin, toplumsal barışın, özgün düşüncenin ve stratejik aklın Türkiye'si olmalıdır. Bizim mücadelemiz, herhangi bir makamla başlamadığı gibi herhangi bir parti tüzel kişiliğiyle de sona ermeyecektir. Bundan sonra da düşünce, ahlak, eğitim, bilim, kültür, uluslararası diplomasi, ekonomi ve toplumsal dayanışma başta olmak üzere her alanda ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Doğruyu teşvik edecek, yanlışa karşı uyarıcı sorumluluğumuzu sürdüreceğiz. Ve biz, yarının Türkiye'si kuruluncaya kadar düşünmeyi, konuşmayı, uyarmayı ve milletimiz için çalışmayı sürdüreceğiz.”

PARTİ GENEL MERKEZİ GÖRÜNTÜLENDİ

Siyasi faaliyetlerini sonlandıran Gelecek Partisi’nin Aşağı Öveçler Mahallesi’nde bulunan genel merkezi görüntülendi. Görüntülerde, partililerin binadan çıkarken hatıra fotoğrafı çektirdiği anlar yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile telefonda görüştü
  2. Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’nin GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma kararının uzatılmasına ilişkin açıklama
  3. MHP'li Topsakal: Terörsüz Türkiye’yi, dünyada gelişen savaşlara karşı bir önlem olarak düşünün
  4. Dışişleri Bakanlığı: Suudi Arabistan'ı hedef alan İHA saldırılarını kınıyoruz
  5. MHP’li Büyükataman: Terör örgütünün siyasi uzantısıyla ittifak ve iş birliği yapan siz değil miydiniz
  6. Bakan Göktaş: İyilik Var Platformu’nu 86 milyon vatandaşımızla buluşturuyoruz
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 12 Eylül'ün insanımıza yaşattıklarını asla unutmayacağız
  8. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye siyasi istikrarını güçlü bir şekilde sürdürüyor
  9. AK Parti’li Şen: 1 Ekim itibarıyla anayasa çalışmalarına hız verilecek
  10. Bakan Işıkhan: Terörsüz Türkiye ideali geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek büyük bir milattır

© Copyright 2026

DHA