Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

HSK kararnamesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanırken, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman ise Antalya’nın yeni Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

ABONE OL
İrem BAŞDAŞ/ ANTALYA, (DHA)-

HSK Birinci Dairesi’nin 18 Mart 2026 tarihli ve 456 sayılı Adli Yargı Kararnamesi kapsamında çok sayıda hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnameye göre, Antalya yargı teşkilatında önemli görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanırken, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Katırcı ise Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Ramazan Yılmaz ise Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı. Kararname kapsamında Amasya hakimi Çağlayan Çakmak Kocaman, Antalya hakimliği görevine atanarak Antalya’daki yargı kadrosuna dahil oldu.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  2. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  3. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi
  4. AK Partili Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor
  6. Bakan Göktaş: Yerinde yaşlanmayı önceleyen hizmetlerimizi sürdüreceğiz
  7. Bakan Işıkhan: Dünyanın gıptayla takip ettiği sosyal güvenlik sistemimiz var
  8. Bakan Çiftçi, Erzurum'da
  9. İletişim Başkanı Duran: Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını kınıyorum
  10. Bakan Çiftçi, polis merkezi amirliğini ziyaret etti

© Copyright 2026

DHA