Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İçişleri Bakanlığı'ndan, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)

CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yaptı. Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Kılıçdaroğlu hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. AK Parti’li Yenişehirlioğlu: Yarının güçlü Türkiye’sini yetiştirecek nesillere yatırım yapıyoruz
  2. Özgür Özel: Yeni Parti, Türkiye'nin yeni umududur
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: En utanç verici kitap katliamları, milli iradenin ve demokrasinin askıya alındığı darbe dönemlerinde yaşanmıştır
  4. CHP'li Şimşek, MYK'dan istifa etti
  5. Bakan Uraloğlu: Türkiye'yi dijital dönüşümün güçlü aktörlerinden biri haline getirdik
  6. Cevdet Yılmaz'dan 'Sivas Kongresi'nin yıl dönümü paylaşımı
  7. Bakan Yumaklı: 107 yıl önce istiklal için ayağa kalkan Türkiye, bugün istikbalini inşa ediyor
  8. Yüreğir Belediye Başkan Vekilliği AK Parti'ye geçti, CHP karara itiraz etti
  9. Bakan Bayraktar: Türkiye; güneş, rüzgâr, hidroelektrik ve jeotermal kaynaklar bakımından önemli potansiyele sahiptir
  10. Kılıçdaroğlu: Milletin verdiği emaneti masa başı oyunlarıyla kimseye teslim etmeyeceğiz

© Copyright 2026

DHA