Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İçişleri Bakanlığı'ndan, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.

ABONE OL
Özkan ARSLAN/ANKARA, (DHA)

CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik 'militan' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yaptı. Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Kılıçdaroğlu hakkında 'kamu görevlisine hakaret' suçundan suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze'ye kurban bağışı yaptı
  2. Bakan Bolat, 'TÜGVA Genç Yönetici Okulu 2026 Zirve Programı'na katıldı
  3. AK Parti Sözcüsü Çelik, SAHA 2026 etkinlik alanını ziyaretinde açıklamalarda bulundu
  4. Özgür Özel: Siyaset öncelik belirleme işidir
  5. Bakan Kurum: İklim değişikliğiyle mücadele, artık insan hayatını koruma meselesidir
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
  7. Burhanettin Duran: Savaşlar teknolojiyi, teknoloji savaşları güçlendiriyor
  8. Bakan Kacır: Askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lideriz
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
  10. Bakan Yumaklı: Hedefimiz üretimde kendimize yeterli hale gelmek

© Copyright 2026

DHA