Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İletişim Başkanı Duran'dan 'Vakıflar Haftası' paylaşımı

letişimM Başkanı Burhanettin Duran, "Vakıflar Haftası’nın, bu kadim geleneğin güçlenmesine ve daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyor; son bir yıl içerisinde restorasyonu tamamlanarak toplu açılışı gerçekleştirilen 202 vakıf eserinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Duran, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımdı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Haftası kutlama programında yaptığı konuşmada vakıf geleneğine dikkat çekerek bunun milletimizin köklü medeniyet anlayışının en önemli taşıyıcı unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Vakıf kültürünün yalnızca bir yardım faaliyeti olmadığını; tarih, estetik ve ahlaki değerlerin iç içe geçtiği güçlü bir mirası temsil ettiğini belirten Cumhurbaşkanımız, mimari ile zarafetin vakıf anlayışıyla bütünleşerek özgün bir medeniyet tasavvuru ortaya koyduğunu ifade etti. Üç kıtaya yayılan ecdat yadigarı eserlerin bu anlayışın en somut göstergeleri olduğuna işaret etti. Camilerden medreselere, kütüphanelerden imarethanelere kadar uzanan geniş vakıf mirasının insanı merkeze alan bir anlayışın ürünü olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanımız, bu eserlerin yalnızca fiziki yapılar değil; aynı zamanda adalet, merhamet ve sorumluluk bilincinin yansıması olduğunu vurguladı. Vakıf geleneğinin özünde samimiyet ve ihlasın bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanımız, küçük gibi görünen bir hayrın dahi büyük anlamlar taşıyabileceğini ifade etti. Vakıflar Haftası’nın, bu kadim geleneğin güçlenmesine ve daha geniş kitlelere ulaşmasına vesile olmasını temenni ediyor; son bir yıl içerisinde restorasyonu tamamlanarak toplu açılışı gerçekleştirilen 202 vakıf eserinin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Dışişleri’nden kaza kırıma uğrayan EUFOR helikopteri için taziye mesajı
  2. Bakan Fidan, Atlanta'da Japon Mevkidaşı Motegi ile görüştü
  3. Bakan Göktaş: Tarihimizde kadın, devletin kurucu iradesinde en başından beri vardır
  4. Bakan Gürlek: 75 cinayeti faili meçhul olmaktan çıkardık
  5. İletişim Başkanı Duran'dan TDT 13'üncü Zirvesi değerlendirmesi
  6. Bakan Gürlek: Gençlerimiz, çetelerin eline bırakılmayacak kadar değerlidir
  7. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Türkiye'ye gelecek
  8. TDT 13'üncü Liderler Zirvesi Ankara Bildirisi imzalandı
  9. Bakan Göktaş: Aile ve Kadın Konseyi TDK’nın vizyonuna güçlü bir katkı sunacak
  10. Burhanettin Duran: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 31 Ekim 2026 tarihinde ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir

© Copyright 2026

DHA