Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin, yarın Türkiye'ye gelecek

Dışişleri Bakanlığı, Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin'in yarın Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Fuad Hüseyin, beraberindeki üst düzeyli heyetle birlikte 15 Ağustos 2024 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Söz konusu ziyaret kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 Nisan 2024 tarihinde Irak'a gerçekleştirdikleri ziyarette imzalanan 'Ortak İşbirliği için Stratejik Çerçeve Anlaşması'yla teşkil edilen 'Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu'nun ilk toplantısı, Sayın Bakanımız ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında yapılacaktır" denildi.

Yarın ayrıca, Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması'nın 4'üncü toplantısının yapılacağı belirtilerek, "Toplantının, Sayın Bakanımız ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, MİT Başkanımız Sayın İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Münir Karaloğlu'nun ve Iraklı mevkidaşlarının da katılımıyla düzenlenmesi öngörülmektedir. Bahsi geçen toplantılarda ikili ilişkilerimizin muhtelif boyutlarının yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alınması öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bayraktar: 2035'e kadar yenilenebilir enerji kapasitemizi 120 gigavata çıkarmayı hedefliyoruz
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'a gitti
  3. Özgür Özel: Tüm partilerle diyalog halindeyiz
  4. DEM Parti heyeti Bahçeli'yi ziyaret edecek
  5. ULUSKON Başkanı Atasoy ile Irak Büyükelçisi Majed Al-Lachmawi bir araya geldi
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücrette TİSK heyetinden ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum
  7. AK Parti, Odak Grup Çalışmaları Programı'nı İstanbul'da başlatıyor
  8. MHP, 'Terörsüz Türkiye' raporunu Meclis'e sundu
  9. Bakan Kacır, bütçe görüşmelerine Togg T10F ile geldi
  10. Cevdet Yılmaz: 2026'da ilk defa yüksek gelirli ülkeler ligine adım atmış olacağız

© Copyright 2025

DHA