Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Ankara'da

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldi.

ABONE OL
Muhammet BAYRAM- Harun ÖZALP/ ANKARA, (DHA)

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve eşi Michal Herzog'u taşıyan uçak, saat 14.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Cumhurbaşkanı Herzog'u, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve yetkililer karşıladı. Havalimanından eşiyle ayrılan Herzog, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçecek. Burada resmi törenle karşılanacak olan Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa görüşecek. İki lider, görüşmenin ardından ortak açıklama yapacak.

Öte yandan Isaac Herzog'un resmi ziyareti, İsrail'den 2008'den sonra cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret oldu.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Herzog, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Herzog, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Herzog, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Herzog'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. İsrail Devlet Başkanı Herzog, tören kıtasını "Merhaba asker" diyerek selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin merdiveninde Türkiye ve İsrail bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı. Karşılama töreninin ardından liderler baş başa görüşmeye geçti.

Diğer Haberler

  1. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  2. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  3. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti
  5. CHP'den milli parklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun için AYM'ye başvuru
  6. MHPli Yalçın: MHP Malatya il teşkilatı feshedildi
  7. AK Partili Çelik: Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı lanetliyoruz
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğu-Batı Orta Koridoru'nun ehemmiyeti her geçen gün daha iyi anlaşılıyor
  9. Bakan Göktaş: Yerinde yaşlanmayı önceleyen hizmetlerimizi sürdüreceğiz
  10. Bakan Işıkhan: Dünyanın gıptayla takip ettiği sosyal güvenlik sistemimiz var

© Copyright 2026

DHA