Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grup kararı aldı

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması yönünde grup kararı aldıklarını açıkladı.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA (DHA)

TBMM İYİ Parti Grubu, 14 Mayıs'ta 28'inci dönem milletvekili seçimi ile beraber yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili toplandı. Toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, cumhurbaşkanı adayı olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirilmesi kararı alındı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu katılmadı.

Grup toplantısı çıkışında açıklama yapan Tatlıoğlu, "İYİ Parti, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığına aday olması konusunda bir grup kararı almıştır ve bu sürecin gereğini yapmaktadır. Grup kararımızdır" dedi. Tatlıoğlu, YSK'ya adaylık başvurusuna CHP ile birlikte gidip gidilmeyeceğine ilişkin soruya, değerlendireceklerini söyledi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul edecek
  2. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  3. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  4. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  5. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak
  6. Bahçeli: Tarihi fırsatın istismar alanına dönüşmesine müsaade edilmemeli
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi
  8. CHP'de 5 il başkanlığına atama yapıldı
  9. Bakan Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  10. Bakan Yumaklı: Silvan Projesi, ekonomiye yıllık 43 milyar lira katkı sağlayacak

© Copyright 2026

DHA